Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλό ξεκίνημα της Wall στο δ΄ 3μηνο

Τα δυναμικά βιομηχανικά στοιχεία για την Κίνα και τα ευνοϊκά εγχώρια στατιστικά στηρίζουν σε συντήρηση της ανοδικής φοράς το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά το +9% του Σεπτεμβρίου. Κέρδη σε Ασία και ευρωαγορές.

Τα δυναμικά οικονομικά στοιχεία για την Κίνα και τα ευνοϊκά εγχώρια στατιστικά στηρίζουν σε συντήρηση της ανοδικής φοράς το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα, ανέλπιστα, πολύ καλά κέρδη του Σεπτεμβρίου, που προσέγγισαν το 9%.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,6% στις 10,852 μονάδες, ο S&P 0,73% στις 1.149 μονάδες, ο Nasdaq 0,78% στις 2.387 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν κατά κύριο λόγο ανοδικά, αντλώντας στήριξη κυρίως από την ανακοίνωση επιτάχυνσης του κλάδου μεταποίησης στην «λοκομοτίβα» κινεζική οικονομία. Ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης στην Κίνα ανήλθε στο 53,8 από 51,7.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολουθούν υψηλότερα στην πρώτη συνεδρίαση του δ΄τριμήνου και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,93% στις 5.600 μονάδες, ο DAX 0,54% στις 6.262 μονάδες, ο CAC 0,17% στις 3.721 μονάδες.

Στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκε ανέλπιστη βελτίωση και στο εισόδημα και στην δαπάνη των Αμερικανών πολιτών, ενώ αναμένονται για την συνέχεια τα κρίσιμα στοιχεία για την μεταποίηση Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, που πρόκειται να ανακοινώσουν τα μεγέθη πωλήσεων Σεπτεμβρίου.

Η μετοχή της Hewlett-Packard υποχωρεί 2% μετά τον διορισμό του κ. Leo Apotheker, που έχει υπηρετήσει στην SAP AG, στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Ο τίτλος της ισπανικής Repsol εμφανίζει ράλι 6,5% μετά την συμφωνία εξαγοράς του 40% της βραζιλιάνικης θυγατρικής της από την κινεζική Sinopec.

Η Accenture ενισχύεται 3,7% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων, αποτελεσμα΄των τυριμήνου.

Ο τίτλος της Gymboree εκτινάσσεται 20% μετά την φήμη ότι ερευνά εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για εξαγορά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v