Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΙΚΕΑ ανακοινώνει αύξηση καθαρών κερδών 11,3%

Αύξηση πωλήσεων κατά 7,7% και καθαρών κερδών κατά 11,3% για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Αυγούστου ανακοίνωσε η ΙΚΕΑ. Είναι η πρώτη φορά όπου η ΙΚΕΑ δημοσιοποιεί και στοιχεία καθαρών κερδών.

Η ΙΚΕΑ ανακοινώνει αύξηση καθαρών κερδών 11,3%
Σε μία πρωτοφανή κίνηση για την ΙΚΕΑ, ο διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής εταιρίας, κ. Mikael Ohlsson, ανακοίνωσε την κερδοφορία του οικονομικού έτους που έληξε στις 31 Αυγούστου.

Επισημαίνεται πως η μη εισηγμένη ΙΚΕΑ έχει δεχθεί εντονότατη κριτική για την απόκρυψη των οικονομικών της μεγεθών, καθώς μέχρι τώρα ανακοίνωνε μόνο το ύψος των πωλήσεών της.

Βάσει όσων δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, στο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Αυγούστου η ΙΚΕΑ κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 7,7% στα 23,1 δισ. ευρώ σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση.

Τα καθαρά κέρδη της ΙΚΕΑ αυξήθηκαν σε ποσοστό 11,3% στα 2,5 δισ. ευρώ

"Είναι καλύτερα απ' ό,τι περιμέναμε", δήλωσε ο κ. Ohlsson και συμπλήρωσε ότι στόχος της εταιρίας, που έχει 280 υποκαταστήματα σε 26 χώρες, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη στην Ασία και ειδικότερα στη Ρωσία και στην Κίνα.

Η νέα πολιτική δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια για ενίσχυση της διαφάνειας στην ΙΚΕΑ, μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε η εταιρία από πρώην στελέχη της με κατηγορίες απόκρυψης των οικονομικών της στοιχείων και αδιαφανούς δομής της ιδιοκτησίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v