Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό φόρο ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επαναλαμβάνει την πρότασή του για επιβολή τραπεζικού φόρου, ζητώντας εντονότερη διεθνή συνεργασία και αυστηρότερη επιτήρηση του χρηματοοικονομικού κλάδο

Τραπεζικό φόρο ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Ενόσω η συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα στο μέλλον τον κίνδυνο κατάρρευσης των μεγάλων τραπεζών, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επαναλαμβάνει την πρότασή του για επιβολή τραπεζικού φόρου.

Σε δηλώσεις του ενόψει των συναντήσεων του ΔΝΤ με την Παγκόσμια Τράπεζα και κρατικούς αξιωματούχους των μεγαλύτερων οικονομιών, ο Jose Vinals, επικεφαλής ανάλυσης του ΔΝΤ, ζητά βελτιωμένο συντονισμό των διεθνών χρηματοοικονομικών αρχών και ισχυρότερη επίβλεψη του κλάδου.

«Αν και έχουν γίνει σημαντικά βήματα όπως η Βασιλεία ΙΙΙ….μένουν ακόμη πολλά να γίνουν» δήλωσε ο κ. Vinals και συμπλήρωσε: «Πρέπει να εργαστούμε μαζί».

Ως προς την πρόταση επιβολής τραπεζικού φόρου που έχει συναντήσει σθεναρές ενστάσεις σε αρκετές χώρες ο κ. Vinals τονίζει «θα ήταν μη ρεαλιστικό να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο ταμείο» με μοναδικό στόχο την χρηματοδότηση των τραπεζών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Αυτό που εμείς προωθούμε είναι η αντιμετώπιση του θέματος σε εθνικό επίπεδο» δήλωσε συμπληρώνοντας ότι η πρόταση του ΔΝΤ για επιβολή τραπεζικού φόρου που τέθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο από το ΔΝΤ «βρίσκεται ακόμη επί τάπητος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v