Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά ξεκινά η Wall το δ΄τρίμηνο

Τα διφορούμενα στατιστικά δεδομένα δημιουργούν ανάλογα μικτή εικόνα στην Wall και επιφέρουν σταθεροποιητικές τάσεις στην 1η συνεδρίαση του τελευταίου τριμήνου, μετά το ανέλπιστο +9% του Σεπτεμβρίου.

Με «φόρα» από το +9% του Σεπτεμβρίου και διεθνή στήριξη χάρη στην κινεζική μεταποίηση, το αμερικανικό χρηματιστήριο άνοιξε με θετικά πρόσημα στην πρώτη συνεδρίαση του τελευταίου τριμήνου του έτους.

Στη συνέχεια όμως, η μικτή εικόνα από το στατιστικό μέτωπο περιορίζει τις αρχικά εύρωστες ανοδικές τάσεις.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,22% στις 10,811 μονάδες, ο S&P 0,11% στις 1.142 μονάδες, ο Nasdaq 0,2% στις 2.369 μονάδες.

Στην Wall Street, που ολοκλήρωσε τον καλύτερο Σεπτέμβριο από το 1939 χθες, ανακοινώθηκε ανέλπιστη βελτίωση και στο εισόδημα και στην δαπάνη των Αμερικανών πολιτών, που τροφοδότησε δυναμικά ανοδικό άνοιγμα τις τους βασικούς δείκτες.

Ωστόσο στην συνέχεια τα κρίσιμα στοιχεία για την μεταποίηση Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ δεν ικανοποίησαν και τα κέρδη περιορίστηκαν αισθητά.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, που πρόκειται να ανακοινώσουν τα μεγέθη πωλήσεων Σεπτεμβρίου.

Η μετοχή της Hewlett-Packard υποχωρεί 2% μετά τον διορισμό του κ. Leo Apotheker, που έχει υπηρετήσει στην SAP AG, στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Ο τίτλος της ισπανικής Repsol εμφανίζει ράλι 6,5% μετά την συμφωνία εξαγοράς του 40% της βραζιλιάνικης θυγατρικής της από την κινεζική Sinopec.

Η Accenture ενισχύεται 3,7% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων, αποτελεσμα΄των τυριμήνου.

Ο τίτλος της Gymboree εκτινάσσεται 20% μετά την φήμη ότι ερευνά εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για εξαγορά της.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν κατά κύριο λόγο ανοδικά, αντλώντας στήριξη κυρίως από την ανακοίνωση επιτάχυνσης του κλάδου μεταποίησης στην «λοκομοτίβα» κινεζική οικονομία.

Ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης στην Κίνα ανήλθε στο 53,8 από 51,7.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολούθησαν την πορεία της Wall Street και έχασαν το απόγευμα τα εύρωστα πρωινά κέρδη τους.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,8% υψηλότερα στις 5.592,90 μονάδες, ενώ ο DAX με πτώση 0,28% στις 6.211,34 μονάδες, ενώ ο CAC 0,62% στις 3.692,09 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v