Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγή κατά Goldman από Landesbank για CDO

Μία γερμανική Landesbank κατέθεσε προσφυγή στην Goldman Sachs για ζημίες ύψους 37 εκατ. δολαρίων που υπέστη από την επένδυση σε CDO.

Προσφυγή κατά Goldman από Landesbank για CDO
H Goldman Sachs Group, που ήταν σύμβουλος έκδοσης ενός collateralized debt obligation ονόματι Davis Square Funding VI, είναι ο αποδέκτης προσφυγής της γερμανικής τοπικής τράπεζας (Landesbank) του κρατιδίου Μπάντεν - Βούρτεμπεργκ (LBBW) όσον αφορά ζημίες ύψους 37 εκατ. δολαρίων που υπέστη από την επένδυση.

Το τιτλοποιημένο παράγωγο προϊόν περιείχε κατά 95% χρεόγραφα με αντίκρισμα στη στεγαστική πίστη, εκ των οποίων το 33% ήταν subprime, δηλαδή χαμηλής πιστωτικής ποιότητας, και 46% μεσαίας, midprime, όπως αναφέρεται σε αγωγή που κατέθεσε η γερμανική τράπεζα στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν.

Αγωγή κατέθεσε η τράπεζα και στον επενδυτικό σύμβουλο του CDO, την TCW Group Inc.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι όταν η Goldman πούλησε την επένδυση σε θυγατρική της LBBW στο Λουξεμβούργο, τον Μάρτιο 2006, την παρουσίασε ως "ασφαλή, σίγουρη και σχεδόν απαλλαγμένη από κίνδυνο" τοποθέτηση.

Παράλληλα όμως, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Goldman ανέφεραν συνέχεια σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η υπόθεση του subprime είναι "τελειωμένη" και μείωναν τα ανοίγματά τους στη στεγαστική πίστη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v