Αφορμή για διόρθωση τα macro στη Wall (update)

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τρεις βασικοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, στο άνοιγμα της πρώτης συνεδρίασης του γ’ τριμήνου, με αφορμή την υποχώρηση του δείκτη βιομηχανικής δραστηριότητας τον Ιούνιο. Έντονες πιέσεις στην υψηλή τεχνολογία. Γύρισαν αρνητικά οι ευρωαγορές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τρεις βασικοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, στο άνοιγμα της πρώτης συνεδρίασης του γ’ τριμήνου, με αφορμή την υποχώρηση του δείκτη βιομηχανικής δραστηριότητας τον Ιούνιο. Έντονες πιέσεις σημειώνονται στις μετοχές υψηλής τεχνολογίας.

Τα σημερινά μακροοικονομικά δεδομένα, τόσο στο μέτωπο της αγοράς εργασίας, όσο και σε αυτό της βιομηχανικής δραστηριότητας, αποτέλεσαν την αφορμή για ρευστοποιήσεις, καθώς οι επενδυτές, προτίμησαν να αποκομίσουν τα κέρδη των τελευταίων ημερών, ανησυχώντας για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Ιδιαίτερα αρνητικό είναι το κλίμα τόσο στον Dow Jones (18 μετοχές κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, έναντι 12 ανοδικών) όσο και στον δείκτη υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq. Έντονες πιέσεις δέχονται οι μετοχές της Intel, της Hewlett Packard και της Yahoo, οι οποίες παρασύρουν τον κλάδο της τεχνολογίας σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η μετοχή της Yahoo υποχωρεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 4%, μετά από υποβάθμιση της αξιολόγησής της από την Smith Barney σε ”hold” από ”buy”, καθώς έχει ξεπεράσει την τιμή-στόχο της εταιρίας αναλύσεων.

Ενδιαφέρον προσελκύει η μετοχή της Metro-Goldwyn-Mαyer, σημειώνοντας κέρδη 5%, μετά από δημοσιεύμα της Wall Street Journal που φέρει την εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών να βρίσκεται σε συζητήσεις για απορρόφηση από την Time Warner, μια συμφωνία αξίας 5 δισ. δολ. σε μετρητά.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί στις 10.344,87 μονάδες, με απώλειες 0,87%. Ο S&P 500 κινείται επίσης σε χαμηλότερα επίπεδα, στις 1.128,28 μονάδες με απώλειες της τάξεως του 1,10% ενώ κατά 1,41% υποχωρεί ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, στις 2.019,00 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, η υποχώρηση στην αμερικανική κεφαλαιαγορά προκάλεσε ”γύρισμα” των ευρωπαϊκών αγορών, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να διαμορφώνεται στις 4.437,00 μονάδες, με απώλειες 0,61%, τον γαλλικό CAC 40 στις 3.716,20 μονάδες με απώλειες 0,45% και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να υποχωρεί κατά 0,43%, στις 4.035,30 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v