Με απώλειες εν όψει Fed έκλεισε η Wall

Με οριακές μεταβολές έκλεισε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην αυριανή πρώτη ημέρα της διήμερης συνεδρίασης της Fed. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Με οριακές μεταβολές έκλεισε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην αυριανή πρώτη ημέρα της διήμερης συνεδρίασης της Fed.

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Ειδικότερα, αύριο ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της Fed για τα επιτόκια, ενώ την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η απόφαση. Σύμφωνα με την πλειονότητα των αναλυτών, η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%, (στο 1,25%).

Εξάλλου, η είδηση ότι οι πετρελαϊκές εξαγωγές στο Νότιο Ιράκ έχουν επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα, οδηγεί χαμηλότερα τις τιμές του μαύρου χρυσού, προσέφερε στην αρχή ανοδική ώθηση στη Wall Street.

Εξάλλου, οι αμερικανικές δυνάμεις παρέδωσαν σήμερα την εξουσία στην προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση, δύο ημέρες νωρίτερα σε σχέση με το αρχικό πρόγραμμα.

Κέρδη 1,5% κατέγραψε η Apple Computer, ύστερα από την αναβάθμισή της σε outperform από market perform, από την Piper Jaffray, αυξάνοντας και την τιμή στόχο στα 40 από τα 32 δολάρια. Κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές των SBC Communications, United Technologies.

Υψηλότερα κατά 4% κινήθηκε η μετοχή της καπνοβιομηχανίας Altria, ύστερα από ευνοϊκή απόφαση δικαστηρίου για τον κλάδο και τα πρόστιμα που εκκρεμούν εις βάρος των εταιριών.

Απώλειες της τάξης του 14% κατέγραψαν οι μετοχές της Watson Pharmaceuticals, καθώς εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση σχετικά με τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου και του έτους.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, τα προσωπικά έσοδα και οι προσωπικές δαπάνες σημείωσαν αύξηση υψηλότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών.

H Εθνική σημείωσε άνοδο 0,23% στα 4,40 δολάρια, ο ΟΤΕ έκλεισε στα 6,38 δολάρια, και η 3Ε σημείωσε πτώση 0,73% στα 24,52 δολάρια.

Ο Dow Jones κινείται στις 10357,31 μονάδες με πτώση 0,14%, απώλειες 0,28% σημείωσε και ο Nasdaq στις 2019,82 μονάδες, ενώ και ο S&P 500 κινήθηκε χαμηλότερα 0,08%, στις 1133,53 μονάδες.

O FTSE 100 έκλεισε στις 4518,7 μονάδες με άνοδο 0,55%, ο DAX σημείωσε κέρδη 1,40% στις 4069,35 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,70% έκλεισε ο CAC 40 στις 3771,58 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v