Πτώση πετρελαίου και Ιράκ ενισχύουν τη Wall

Η επιστροφή των πετρελαϊκών εξαγωγών του Ιράκ σε κανονικά επίπεδα, σε συνδυασμό με την εσπευσμένη παράδοση της εξουσίας στο Ιράκ, δύο ημέρες νωρίτερα από ό,τι αρχικώς προγραμματιζόταν, δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας στην αμερικανική αγορά. Κέρδη καταγράφουν και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Η επιστροφή των πετρελαϊκών εξαγωγών του Ιράκ σε κανονικά επίπεδα, σε συνδυασμό με την εσ[ευσμένη παράδοση της εξουσίας στο Ιράκ, δύο ημέρες νωρίτερα από ό,τι αρχικώς προγραμματιζόταν, δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας στην αμερικανική αγορά.

Κέρδη καταγράφουν και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, η είδηση ότι οι πετρελαϊκές εξαγωγές στο Νότιο Ιράκ έχουν επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα, οδήγησε χαμηλότερα τις τιμές του μαύρου χρυσού, με το brent να διαμορφώνεται κάτω από τα 35 δολάρια το βαρέλι, και το nymex να κινείται περί τα 36 δολάρια.

Εξάλλου, οι αμερικανικές δυνάμεις παρέδωσαν σήμερα την εξουσία στην προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση, δύο ημέρες νωρίτερα σε σχέση με το αρχικό πρόγραμμα.

Κέρδη 1,6% καταγράφει η Apple Computer, ύστερα από την αναβάθμισή της σε outperform από market perform, από την Piper Jaffray, αυξάνοντας και την τιμή στόχο στα 40 από τα 32 δολάρια.

Στη διαμόρφωση θετικού κλίματος συμβάλλουν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τα προσωπικά έσοδα και τις προσωπικές δαπάνες, που σημείωσαν αύξηση υψηλότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ο Dow Jones κινείται στις 10438,06 μονάδες με άνοδο 0,64%, κέρδη 0,63% σημειώνει και ο Nasdaq στις 2038,28 μονάδες, ενώ και ο S&P 500 κινείται υψηλότερα 0,60%, στις 1141,69 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v