Ανησυχίες εν όψει Fed ”πιέζουν” τη Wall (update)

Πτωτικές τάσεις επικρατούν πλέον στην αμερικανική αγορά, καθώς τα αρχικά κέρδη που δημιούργησε η παράδοση της εξουσίας στην προσωρινή κυβέρνηση του Ιράκ και η πτώση των πετρελαϊκών τιμών, εξανεμίστηκαν εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Fed. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν πλέον στην αμερικανική αγορά, καθώς τα αρχικά κέρδη που δημιούργησε η παράδοση της εξουσίας στην προσωρινή κυβέρνηση του Ιράκ και η πτώση των πετρελαϊκών τιμών, εξανεμίστηκαν εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Fed.

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Ειδικότερα, αύριο ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της Fed για τα επιτόκια, ενώ την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η απόφαση.

Εξάλλου, η είδηση ότι οι πετρελαϊκές εξαγωγές στο Νότιο Ιράκ έχουν επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα, οδηγεί χαμηλότερα τις τιμές του μαύρου χρυσού, προσέφερε στην αρχή ανοδική βοήθεια στη Wall Street.

Εξάλλου, οι αμερικανικές δυνάμεις παρέδωσαν σήμερα την εξουσία στην προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση, δύο ημέρες νωρίτερα σε σχέση με το αρχικό πρόγραμμα.

Κέρδη 1,6% καταγράφει η Apple Computer, ύστερα από την αναβάθμισή της σε outperform από market perform, από την Piper Jaffray, αυξάνοντας και την τιμή στόχο στα 40 από τα 32 δολάρια. Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των SBC Communications, United Technologies.

Υψηλότερα κατά 5% κινείται η μετοχή της καπνοβιομηχανίας Altria, ύστερα από ευνοϊκή απόφαση δικαστηρίου για τον κλάδο και τα πρόστιμα που εκκρεμούν εις βάρος των εταιριών.

Απώλειες της τάξης του 15% καταγράφουν οι μετοχές της Watson Pharmaceuticals, καθώς εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση σχετικά με τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου και του έτους.

Στη διαμόρφωση θετικού κλίματος συμβάλλουν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τα προσωπικά έσοδα και τις προσωπικές δαπάνες, που σημείωσαν αύξηση υψηλότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ο Dow Jones κινείται στις 10349,35 μονάδες με πτώση 0,21%, απώλειες 0,40% σημειώνει και ο Nasdaq στις 2014,40 μονάδες, ενώ και ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα 0,12%, στις 1133,04 μονάδες.

O FTSE 100 έκλεισε στις 4518,7 μονάδες με άνοδο 0,55%, ο DAX σημείωσε κέρδη 1,40% στις 4069,35 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,70% έκλεισε ο CAC 40 στις 3771,58 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v