Ηπιες πιέσεις εν αναμονή Fed στη Wall

Διστακτικοί εμφανίζονται οι επενδυτές στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης καθώς το ενδιαφέρον τους είναι στραμμένο στις επικείμενες ανακοινώσεις της Federal Reserve για την αύξηση των επιτοκίων.

Διστακτικοί εμφανίζονται οι επενδυτές στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης καθώς το ενδιαφέρον τους είναι στραμμένο στις επικείμενες ανακοινώσεις της Federal Reserve για την αύξηση των επιτοκίων.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των βασικών επιτοκίων διατραπεζικού δανεισμού της χώρας, κατά 0,25% στο 1,25%, στην πρώτη ενίσχυσή τους, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η απόφαση θα δημοσιοποιηθεί στις 21:15, ώρα Ελλάδας.

Ωστόσο, οι επενδυτές δεν αναμένουν τόσο το ύψος της αύξησης, καθώς έχει προεξοφληθεί εδώ και καιρό, όσο το κείμενο της ανακοίνωσης της Fed, προσδοκώντας να λάβουν μηνύματα για το μέγεθος και τις χρονικές στιγμές των περαιτέρω κινήσεων στη νομισματική πολιτική της χώρας. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, εάν αφαιρεθεί η λέξη ”μετριασμένη”, ίσως αναμένεται επιπλέον ενίσχυση κατά 0,5% στη συνεδρίαση του Αυγούστου.

Σημαντικό στοιχείο για την σημερινή πορεία της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς ίσως είναι το ότι πρόκειται για την τελευταία μέρα του Ιουλίου και του εξαμήνου, γεγονός που σημαίνει πως μπορεί να παρατηρηθούν ”κλεισίματα” θέσεων από θεσμικούς επενδυτές και αμοιβαία κεφάλαια.

Μέσα στο μήνα Ιούνιο, ο Dow Jones κέρδισε 245 μονάδες και ο Nasdaq 48. Στο σύνολο του εξαμήνου, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 56 μονάδες και ο Nasdaq κατά 41 μονάδες.

Στο μέτωπο των επιχειρηματικών ανακοινώσεων, η ισχυρή κερδοφορία και η αναβάθμιση των προβλέψεων για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, της εταιρίας Research In Motion αναμένεται να αποτυπωθεί στην πορεία της μετοχής της.



Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ”άνοιξε” στις 10.420,35 μονάδες, με οριακή ενίσχυση 0,06%. Ο S&P 500 κινείται επίσης σε οριακά υψηλότερα επίπεδα, στις 1.137,34 μονάδες με κέρδη της τάξεως του 0,10% ενώ κατά 0,26% ενισχύεται ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, στις 2.040,71 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις παρουσιάζουν οι οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να διαμορφώνεται στις 4.489,50 μονάδες, με απώλειες 0,51%, τον γαλλικό CAC 40 στις 3.752,51 μονάδες με πτώση 0,11% και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να ενισχύεται κατά 0,14% στις 4.075,27 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v