Και η Time Warner διεκδικεί την MGM

Μετά την Sony, και η Time Warner προσφέρεται να αγοράσει τα διάσημα χολιγουντιανά στούντιο της MGM. Η προσφορά της είναι ελαφρώς χαμηλότερη, αλλά ο μεγαλο-επενδυτής Kirk Kerkorian μάλλον θα θεωρήσει πολύ ελκυστική την ευκαιρία να γίνει σημαντικός μέτοχος της Time Warner.

Και η Time Warner διεκδικεί την MGM
Ενας πόλεμος προσφορών για την απόκτηση της Metro-Goldwyn-Mayer φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει, καθώς η Time Warner ακολουθεί την Sony προσφέροντας σχεδόν 5 δισ. δολ., σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Τον Απρίλιο μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Sony Corporation of America κατέθεσε προσφορά 5 δισ. δολ. για την MGM και εξασφάλισε περίοδο χάριτος με αποκλειστικότητα στις συνομιλίες.

Αλλά η Sony έμπλεξε με τους εταίρους της και δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει γρήγορα συμφωνία, αν και εξακολουθεί να υποστηρίζει την πρότασή της. Αφού όμως απέτυχε να συμφωνήσει στον προκαθορισμένο χρόνο, το πεδίο άνοιξε για ανταγωνιστικές προσφορές.

Η προσφορά της Time Warner για τα διάσημα στούντιο του Χόλιγουντ που έχουν προσφέρει επιτυχίες όπως τις σειρές του James Bond και του Ροζ Πάνθηρα, αποτιμά την MGM στα 4,7 δισ. δολ., ελαφρώς λιγότερα από την προσφορά της Sony.

Η Time Warner θα πληρώσει περίπου 13 δολ. ανά μετοχή σε ρευστό στους μετόχους της MGM και περίπου 11,5 δολ. ανά μετοχή σε μετοχές της Time Warner προς τον πολύ-εκατομμυριούχο επενδυτή Kirk Kerkorian, που κατέχει το μερίδιο πλειοψηφίας στην MGM.

Αναλυτές αναφέρουν ότι ο Kerkorian θα θεωρήσει πολύ ελκυστική την ευκαιρία να γίνει σημαντικός μέτοχος της Time Warner, αλλά πιέζει την Time Warner να αυξήσει την προσφορά της στα 5 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v