Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 2009 αναρριχήθηκε η Wall Street

Επιστροφή σε υψηλό 13 μηνών για τον Dow Jones μετά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξησης στις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ και την περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Επιστροφή σε υψηλό 13 μηνών για τον Dow Jones μετά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξησης στις μεταπωλήσεις κατοικιών και την περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου στις διεθνής αγορές. 

Ευρεία άνοδος στη Wall Street με τους δείκτες να επανέρχονται σε υψηλό 13 μηνών μετά την μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξησης στις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ και την συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του δολαρίου η οποία ωθεί υψηλότερα τις τιμές των εμπορευμάτων.

Στη νέα πτώση της τιμής του δολαρίου αρωγός στάθηκε η δήλωση κορυφαίου στελέχους της FED του James Bullard, ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αποσύρει σύντομα τα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Δήλωση επιβεβαίωσης για τους αναλυτές ότι τα επιτόκια δανεισμού θα διατηρηθούν σε ιστορικό χαμηλό για αρκετό καιρό ακόμα.

Συνέπεια τούτου, το δολάριο δέχτηκε νέες πιέσεις έναντι του ευρώ με τους επενδυτές να επανατοποθετούνται σε μετοχικούς τίτλους, και κατά προτίμηση σε μετοχές των εμπορευμάτων.

Κέρδη 2,2% για τη μετοχή της Chevron και 1,2% για την Exxon Mobil.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Matt King της Bell Investment Advisor, “ακόμα βρισκόμαστε σε περίοδο ευφορίας στη Wall Street, με τους επενδυτές να προχωρούν σε υψηλού ρίσκου τοποθετήσεις αναμένοντας και τις ανάλογες- υψηλές- αποδόσεις”.

Παράλληλα η αύξηση κατά 10,1% στις πωλήσεις παλαιών κατοικιών τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, σε υψηλό Φεβρουαρίου 2007 επανέφερε την αισιοδοξία στους επενδυτές για την πορεία της πραγματικής οικονομίας.

Σημειώνεται πως ο Dow από το χαμηλό της 9ης Μαρτίου έχει κερδίσει 57,6%, ο Nasdaq 69% και ο S&P σχεδόν 62%.

Σημαντικά κέρδη 2.3% για τον τραπεζικό δείκτη KBW με τη Citigroup να ενισχύεται- λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης- 1,4%, τη Bank of America με άνοδο 0,9% και τη JP Morgan με κέρδη 1,5%.

Επιπλέον από πλευράς εταιρικών ειδήσεων η News Corp ενισχύθηκε 2% κατόπιν φήμης ότι η Microsoft θα την πληρώσει για να αποσύρει τα ειδησεογραφικά της πρακτορεία από το Google ενώ η μετοχή της Hewlett-Packard σημείωσε άνοδο 1,5% εν αναμονή της ανακοίνωσης τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, που θα δημοσιοποιηθούν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Άνοδος 0,15% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 77,55 δολ./βαρέλι.

Το δικαίωμα της ενισχύθηκε οριακά 0,25% στα 25,06 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας με άνοδο 2% στα 6,86 δολάρια. Κέρδη 2,2% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,89 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 1,29% στις 10.450,95 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,36% στις 1.106,24 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 1,4% στις 2.176,01 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,91% στις 5.351 μονάδες, ο DAX 2,36% υψηλότερα στις 5.796 μονάδες, ενώ ο CAC 40 με κέρδη 2,08% στις 3.806 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v