Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: "Ψίθυροι" παράτασης προγράμματος ρευστότητας

Κορυφαίο στέλεχος της Fed δήλωσε ότι η τράπεζα θα πρέπει να κρατήσει ενεργό το πρόγραμμα αγοράς χρεογράφων με αντίκρισμα στεγαστικά δάνεια και μετά το α΄τρίμηνο 2010, που έχει προγραμματιστεί να λήξουν.

Fed: Ψίθυροι παράτασης προγράμματος ρευστότητας
Κορυφαίο στέλεχος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, δήλωσε ότι η Federal Reserve θα πρέπει να κρατήσει ενεργό το πρόγραμμα αγοράς χρεογράφων με αντίκρισμα στεγαστικά δάνεια και μετά το α΄τρίμηνο 2010, που έχει προγραμματιστεί να λήξουν.

Στόχος της παράτασης θα πρέπει να το κάνει για να διατηρήσει την "ελαστικότητα" της πολιτικής της, στην προσπάθεια στήριξης της ανάκαμψης της οικονομίας από την ύφεση.

Κατά τους αναλυτές, οι δηλώσεις του James Bullard, διοικητή της Fed του Σεν Λούις, μεταφράζονται ως ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Fed δ εν σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια για αρκετό διάστημα - ειδικά αφού ο κ. Bullard θεωρείται από τα «γεράκια» της κεντρικής τράπεζας.

Οι δηλώσεις του προσέφεραν νέα στήριξη στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, ενώ άσκησαν περαιτέρω πιέσεις στο δολάριο.

Ερχονται δε σε αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης, Jean-Claude Trichet, που πρόσφατα ανακοίνωσε τα πρώτα μέτρα αναίρεσης της πολιτικής της άπλετης ρευστότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v