Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι τιμών στη Wall χάρη σε επιτόκια και ακίνητα

Ράλι τιμών καταγράφει η Wall, καθώς η περαιτέρω διολίσθηση του δολαρίου εν μέσω των προοπτικών για τα επιτόκια και τα καλύτερα των αναμενόμενων μεγέθη από την αγορά ακινήτων, ενθαρρύνουν τους επενδυτές. Kέρδη για ευρωαγορές.

Ράλι τιμών καταγράφει η Wall Street, καθώς η περαιτέρω διολίσθηση του δολαρίου και τα καλύτερα των αναμενόμενων μεγέθη από την αγορά ακινήτων, ενθαρρύνουν τους επενδυτές.

Η αύξηση 10% στις μεταπωλήσεις κατοικιών, ήταν αισθητά μεγαλύτερη της αναμενόμενης, και επιτείνει την δυναμική άνοδο που εμφανίζει από το πρώτο λεπτό των συναλλαγών το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,41% στις 10.463 μονάδες, ο S&P 1,61% στις 1.109 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,56% στις 2.179 μονάδες.

Κορυφαίο στέλεχος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει από την ύφεση.

Ο James Bullard, διοικητής της Fed του Σεν Λούις, δήλωσε ότι η Federal Reserve θα πρέπει να κρατήσει ενεργό το πρόγραμμα αγοράς χρεογράφων με αντίκρισμα στεγαστικά δάνεια και μετά το α΄τρίμηνο 2010, που έχει προγραμματιστεί να λήξουν.

Κατά τους αναλυτές, οι δηλώσεις του μεταφράζονται ως ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Fed δεν σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια για αρκετό διάστημα ακόμη.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν νέα πτώση στο δολάριο (-0,7%) και σημαντική στήριξη στα εμπορεύματα, με τον χρυσό να ενισχύεται πάνω από τα 1.160 δολάρια.

Η News Corp ενισχύεται 1,6% κατόπιν φήμης ότι η Microsoft θα την πληρώσει για να αποσύρει τα ειδησεογραφικά της πρακτορεία από το Google.

Η μετοχή της Hewlett-Packard ενισχύεται 1,5% εν αναμονή της ανακοίνωσης τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, που θα δημοσιοποιηθούν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Η Tyson Foods αντιδρά με άνοδο 2% σχεδόν στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων καλύτερων των αναμενόμενων.

Η Ciena Corp. διολισθαίνει 5% μετά την απόφαση εξαγοράς του οπτικού δικτύου της Nortel Networks.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν θετικά από το πρωί, αλλά η εκτίναξη της Wall Street κλιμάκωσε τα κέρδη και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v