Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονες πιέσεις στη Wall Street

Η απαισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη επιβαρύνει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές και σήμερα στη Wall που υποχωρεί 1,5% και πλέον. Εντονες πιέσεις στην τεχνολογία με απώλειες Nasdaq 2%. Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Η απαισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη επιβαρύνει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές και σήμερα στη Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,54% στις 10.266 μονάδες, ο S&P 1,83% στις 1.089 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 2,1% στις 2.144 μονάδες.

Η μέχρι στιγμής στατιστικής εικόνα, με τους 505 χιλιάδες νέους ανέργους την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, δεν βοηθά την επενδυτική ψυχολογία.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα υπόλοιπα μακροοικονομικά μεγέθη, δηλαδή ο σύνθετος οικονομικός δείκτης Οκτωβρίου και ο βιομηχανικός δείκτης Philly Fed.

Σημαντικές πιέσεις υπέστησαν οι τεχνολογικοί τίτλοι χθες -μια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε με αρνητικά πρόσημα.

Οι πιέσεις συνεχίζονται και σήμερα στον τεχνολογικό κλάδο, καθώς η Bank of America Merrill Lynch υποβάθμισε οκτώ εταιρίες ημιαγωγών, μεταξύ των οποίων Intel και την Texas Instruments, που υποχωρούν περί το 3%.

Από το μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, η Sears Holdings ενισχύεται 4% καθώς οι τριμηνιαίες ζημίες των 127 εκατ. δολ. που ανακοίνωσε ήταν λιγότερες των αναμενόμενων.

Η Gap και η Dell ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Πτωτικά έκλεισαν οι περισσότερες αγορές της Ασίας, ενώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διαμορφώνονται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο δείκτης FTSE σημειώνει απώλειες 0,59%, ο DAX 0,63%, ενώ ο CAC 0,77%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v