Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος με... επιφυλάξεις στη Wall Street

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Home Depot σε συνδυασμό με την κατώτερη της αναμενόμενης αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ, συγκράτησαν την ανοδική τάση των δεικτών. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Home Depot σε συνδυασμό με την κατώτερη της αναμενόμενης αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ, συγκράτησαν την ανοδική τάση των δεικτών.

Σημειώνεται ότι ο Dow έχει ολοκληρώσει ανοδικά τις 8 από τις τελευταίες 9 συνεδριάσεις καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία των τελευταίων ημερών, εντός και εκτός ΗΠΑ, έχουν επαναφέρει την αισιοδοξία στους επενδυτές για την δυναμική της ανάκαμψης της “πραγματικής” οικονομίας.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ισχυρές πιέσεις δέχτηκε ο Dow από τη μετοχή της Home Depot – πτώση 3,8%-όχι τόσο από τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα γ’ τριμήνου όσο από τη μείωση των προοπτικών κερδοφορίας και στο δ’ τρίμηνο.

Πτώση αν όχι ανάλογη της Home Depot αλλά άνω του 1% και για τους τίτλους των Bank of America και Alcoa. Στον αντίποδα η μετοχή της Microsoft με κέρδη 1,2%.

Κέρδη και για τις Exxon Mobil και Chevron καθώς διατηρείται η ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου στις διεθνής αγορές.

Παράλληλα σε υψηλό δύο ετών, με άνοδο 2,2% διαπραγματεύεται- λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης –η μετοχή της Ford μετά την στήριξη που της παρείχε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros, αγοράζοντας μερίδιο ύψους 53 εκατ. δολαρίων.

Στις αρνητικές ειδήσεις της ημέρας, η κατώτερη των προσδοκιών αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, μόλις 0,1% ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,4%.

Ωστόσο την αρνητική προδιάθεση των επενδυτών συγκράτησε η αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού, αύξηση που ουσιαστικά στηρίζει την διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων δανεισμού της Federal Reserve.

Επιπλέον, οι καθαρές επενδύσεις χαρτοφυλακίου αυξήθηκαν στα 40,7 δισ. δολ. τον Σεπτέμβριο από 34,2 δισ. δολ. τον Αύγουστο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Αμερικής.

Άνοδος 0,3% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 79,21 δολ./βαρέλι.

Το δικαίωμα της υποχώρησε 3,1% στα 25,15 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε οριακή άνοδο 0,14% στα 6,96 δολάρια. Απώλειες 4,3% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,96 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,29% στις 10.437,42 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,09% στις 1100,31 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,27% στις 2.203,78 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,74% στις 5.342 μονάδες, ο DAX 0,48% στις 5.776 μονάδες, ενώ ο CAC 1% χαμηλότερα στις 3.824 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v