Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το λιανικό εμπόριο ωθεί την Wall υψηλότερα

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει η Wall Street, με στήριξη κυρίως από τον κλάδο λιανικού εμπορίου, που συγκεντρώνει ελπίδες για ανάκαμψη στην εορταστική περίοδο. Θετικές εταιρικές ανακοινώσεις, επισκιάζουν το δυσοίωνο macro.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο στην τελευταία χρηματιστηριακή ημέρα της εβδομάδας, με στήριξη κυρίως από τον κλάδο λιανικού εμπορίου, που συγκεντρώνει ελπίδες για ανάκαμψη στην εορταστική περίοδο.

Τα κέρδη έρχονται σε αντίθεση με την κοινοποίηση της έρευνας για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, που έδειξε αιφνιδιαστική επιδείνωση αλλά προκάλεσε παροδική μόνο πίεση στους δείκτες.

Θετικά επιδρούν και ορισμένα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα μεγάλων επιχειρήσεων όπως της Walt Disney (2,2%), της Abercrombie & Fitch (+7,5%) και της JC Penney (+5,3%).

Μετά από επιφυλακτικά ανοδικό άνοιγμα, τα θετικά πρόσημα καθιερώνονται και ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,93% στις 10,292 μονάδες, ο S&P 0,75% στις 1.095 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,74% στις 2.164 μονάδες.

Μέχρι το χθεσινό κλείσιμο, ο δείκτης S&P 500 είχε κερδίσει 1,7% στην εβδομάδα.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Liberty Global αντιδρά με πτώση 9,2% στην ανακοίνωση εξαγορά της Unitymedia προς 2 δισ. ευρώ.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές προσέφερε στήριξη η ανακοίνωση ότι η οικονομία της ευρωζώνης πέρασε σε αναπτυξιακή φάση.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,3%, ο DAX με άνοδο 0,4%, ενώ ο CAC με πτώση 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v