Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενεργειακές πιέσεις στη Wall Street

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, με πιέσεις από τον ενεργειακό κλάδο καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί κάτω από τα 78 δολ. Στήριξη στην τεχνολογία χάρη στην εξαγορά από την ΗΡ και άλλες εταιρικές εξελίξεις.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, με πιέσεις από τον ενεργειακό κλάδο καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί κάτω από τα 78 δολάρια και παρασύρει τις μετοχές πετρελαϊκών εταιριών σε χαμηλότερα επίπεδα.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με μικτά πρόσημα, με την ευρύτερη αγορά σε «παύση» μετά την αναρρίχηση σε υψηλό 13 μηνών, αλλά τον τεχνολογικό κλάδο υψηλότερα χάρη σε εταιρικές εξελίξεις στον τομέα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,45% στις 10.240 μονάδες, ο S&P 0,56% στις 1.092 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,28% στις 2.160 μονάδες.

Η εξαγορά της 3Com, που εκτινάσσεται 31% από την Hewlett- Packard συγκρατεί τις πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο.

Θετικά συμβάλει και ο συμβιβασμός μεταξύ Advanced Micro Devices που ενισχύεται 24% και Intel, με τον οποίο κλείνει η μακροχρόνιο διεθνής διαμάχη μεταξύ των δύο τεχνολογικών κολοσσών.

Η ανακοίνωση των αρκετά καλών μεγεθών από την αγορά εργασίας, ανέτρεψε παροδικά μόνο την ήπια πτωτική εικόνα των μετοχών.

Ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε στις 502.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 510.000 αρχικές αιτήσεις.

Η Wal-Mart ανακοίνωσε αυξημένη κέρδη τριμήνου αλλά πρόβλεψε χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη για το τρέχον τρίμηνο. Η μετοχή της αντιδρά με άνοδο 0,9%.

H πτώση στην βιομηχανική παραγωγή της Ευρώπης και απογοητευτικά αποτελέσματα κορυφαίων εταιριών άσκησαν διορθωτικές πιέσεις στους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών.

Πάντως, μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών μεγεθών για την απασχόληση, οι βασικοί δείκτες στράφηκαν ανοδικά και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,2% υψηλότερα, ο DAX με άνοδο 0,1%, ενώ ο CAC με απώλειες 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v