Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπαυλα στη Wall Street με τεχνολογικά κέρδη

Σταθεροποίηση καταγράφει η Wall Street, επιχειρώντας ανάπαυση μετά το 6ήμερο ράλι που έχει ωθήσει τους δείκτες σε υψηλό 13 μηνών. Κέρδη μετοχών τεχνολογίας χάρη σε θετικές επιχειρηματικές εξελίξεις.

Σταθεροποίηση σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα καταγράφει η Wall Street, επιχειρώντας ανάπαυση μετά το 6ήμερο ράλι που έχει ωθήσει τους βασικούς δείκτες στα υψηλότερα επίπεδα 13 μηνών. Κέρδη πάντως αποκομίζει ο τεχνολογικός κλάδος, χάρη σε θετικές εταιρικές ειδήσεις.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,11% στις 10,280 μονάδες, ο S&P 0,19% στις 1.096 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,14% στις 2.169 μονάδες.

Η εξαγορά της 3Com, που εκτινάσσεται 31% από την Hewlett- Packard προκαλεί ράλι στον τεχνολογικό κλάδο.

Στα κέρδη συμβάλει και ο συμβιβασμός μεταξύ Advanced Micro Devices που ενισχύεται 24% και Intel, με τον οποίο κλείνει η μακροχρόνιο διεθνής διαμάχη μεταξύ των δύο τεχνολογικών κολοσσών.

Η ανακοίνωση των αρκετά καλών μεγεθών από την αγορά εργασίας, ανέτρεψε παροδικά μόνο την ήπια πτωτική εικόνα των μετοχών.

Ο αριθμός των πρώτων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε στις 502.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 510.000 αρχικές αιτήσεις.

Την επενδυτική ψυχολογία δεν βοηθά η δυσοίωνη πρόβλεψη για τις καταναλωτικές δαπάνες στην διάρκεια της εορταστικής περιόδου, από την Wal-Mart Stores. Η Wal-Mart ανακοίνωσε αυξημένη κέρδη τριμήνου αλλά πρόβλεψε χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη για το τρέχον τρίμηνο.

H πτώση στην βιομηχανική παραγωγή της Ευρώπης και απογοητευτικά αποτελέσματα κορυφαίων εταιριών άσκησαν διορθωτικές πιέσεις στους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών.

Τα αποτελέσματα των Anheuser-Busch InBev, EDF και 3i δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Πάντως, μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών μεγεθών για την απασχόληση, οι βασικοί δείκτες στρέφονται ανοδικά.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,28% στις 5.281 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,24%, ενώ ο CAC κινείται 0,2% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v