Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή Wall σε ανοδική τροχιά λόγω Fed

Σε τροχιά ανόδου επιστρέφει η Wall μετά το χθεσινό "διάλλειμμα", μετά τα "υπονοούμενα" της Fed για διατήρηση του φθηνού κόστους δανεισμού και τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία της Κίνας. Κέρδη ευρωαγορών.

Αισιοδοξία επικράτησε μεταξύ των επενδυτών στις αμερικανικές χρηματιστηριακές συναλλαγές, μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed που υπέδειξαν διατήρηση της πολιτικής του φθηνού χρήματος και τα στατιστικά στοιχεία από την Κίνα, που επιβεβαίωσαν την ανάκαμψη της τρίτης ισχυρότερης οικονομίας στον πλανήτη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 10.277 μονάδες, ο S&P 0,32% στις 1.096 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,54% στις 2.162 μονάδες.

Τα διεθνή χρηματιστήρια ενισχύθηκαν σε υψηλό 3 εβδομάδων ενώ το δολάριο βούλιαξε σε χαμηλό 15 μηνών, στην προοπτική συντήρησης των μηδενικών επιτοκίων για αρκετό καιρό ακόμη στην αμερικανική αγορά.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ άφησαν να εννοηθεί σε μια σειρά δηλώσεις αργά την Τρίτη, ότι η αμερικανική οικονομική ανάκαμψη θα είναι αδύναμη και τμηματική, εξαιτίας της υψηλής ανεργίας και του υποτονικού καταναλωτικού ενδιαφέροντος.

Η μετοχή της Macy’s αντιδρά με πτώση 5,4% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου.

Ο τίτλος της AIG αντιδρά με πτώση 3,7% στην φήμη ότι ο διευθύνων σύμβουλος σκοπεύει να παραιτηθεί.

Η Toll Brothers κερδίζει 15,8% μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της.

Η εκτίναξη στην βιομηχανική παραγωγή της Κίνας (+16,1%) και τις παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού της Ιαπωνίας (+10,4%), ώθησαν αισθητά υψηλότερα τις αναδυόμενες αγορές που καταγράφουν την καλύτερη 6ήμερη εμφάνιση από τον Ιούλιο και τις τιμές των εμπορευμάτων.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, ενώ ο χρυσός εκτινάχθησε σε νέα επίπεδα ρεκόρ στα 1.117 δολάρια ανά ουγκιά και ο χαλκός ενισχύθηκε 1,6%..

Ευνοϊκά επέδρασαν στις ευρωπαϊκές συναλλαγές τα καλά αποτελέσματα γ΄τριμήνου της ιταλικής τράπεζας Unicredit, της γαλλικής Credit Agricole και της ελβετικής τσιμεντοβιομηχανίας Holcim.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,6%, ο DAX 1%, ενώ ο CAC 0,7%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v