Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall χάρη σε Fed και Κίνα

Νέα κέρδη αποκομίζει η Wall, καθώς αξιωματούχοι της Fed αφήνουν να εννοηθεί ότι το φθηνό χρήμα θα παραμείνει για αρκετό καιρό. Ωθηση από τα στατιστικά της Κίνας. Σε χαμηλό 15 μηνών το δολάριο, νέο ρεκόρ χρυσού.

Σε θετική τροχιά  επιστρέφει το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την χθεσινή «ανάπαυλα», καθώς οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed υποδεικνύουν διατήρηση της πολιτικής του φθηνού χρήματος.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,83% στις 10.392 μονάδες, ο S&P 1,01% στις 1.104 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,18% στις 2.176 μονάδες.

Τα διεθνή χρηματιστήρια ενισχύονται σε υψηλό 3 εβδομάδων ενώ το δολάριο βουλιάζει σε χαμηλό 15 μηνών, στην προοπτική συντήρησης των μηδενικών επιτοκίων, ενώ παράλληλα το πολύ καλά στατιστικά από την Ασία ωθούν αναδυόμενες και εμπορεύματα σε νέα υψηλά.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ άφησαν να εννοηθεί σε μια σειρά δηλώσεις αργά την Τρίτη, ότι η αμερικανική οικονομική ανάκαμψη θα είναι αδύναμη και τμηματική, εξαιτίας της υψηλής ανεργίας και του υποτονικού καταναλωτικού ενδιαφέροντος.

Η εκτίναξη στην βιομηχανική παραγωγή της Κίνας (+16,1%) και τις παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού της Ιαπωνίας (+10,4%), ωθούν αισθητά υψηλότερα τις αναδυόμενες αγορές που καταγράφουν την καλύτερη 6ήμερη εμφάνιση από τον Ιούλιο και τις τιμές των εμπορευμάτων.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI κερδίζει 0,5% περίπου και διαμορφώνεται στα υψυηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων.

Ευνοϊκά επιδρούν στις ευρωπαϊκές συναλλαγές τα καλά αποτελέσματα γ΄τριμήνου της ιταλικής τράπεζας Unicredit, της γαλλικής Credit Agricole και της ελβετικής τσιμεντοβιομηχανίας Holcim.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,22%, DAX 1,28%, ενώ ο CAC 1,11%.

Ο δείκτης MSCI Αναδυόμενων Χρηματιστηρίων κερδίζει 1,1% σημειώνοντας άνοδο 7,8% στις έξι τελευταίες συνεδριάσεις.

Ο χρυσός καταγράφει ράλι σε νέα επίπεδα ρεκόρ στα 1.117 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ ο χαλκός ενισχύεται 1,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v