Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι-ράλι στη Wall χάρη σε G20 και εξαγορές

Ευρωστα κέρδη αποκομίζουν χρηματιστήρια και εμπορεύματα, ενώ το δολάριο «βουλιάζει», μετά τις δηλώσεις των G20 για διατήρηση των μέτρων στήριξης. Κέρδη 2% στις ευρωαγορές.

Εύρωστα κέρδη αποκομίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια, όπως και τα εμπορεύματα, ενώ το δολάριο «βουλιάζει», μετά την δέσμευση των G20 να συντηρήσουν τα μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας και την «σιωπή» τους για το αμερικανικό νόμισμα.

O δείκτης Dow Jones ενισχύεται σε υψηλό 52 εβδομάδων 1,48% στις 10.172 μονάδες, ο S&P 1,57% στις 1.086 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,51% στις 2.144 μονάδες.

Οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες της Group of 20, συμφώνησαν να συντηρήσουν την ροή φθηνού χρήματος στην αγορά, προσφέροντας στήριξη στις μετοχές και πιέζοντας το δολάριο, καθώς ευνοούνται τα υψηλότερης απόδοσης νομίσματα που σχετίζονται με τα εμπορεύματα.

Η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων τονώνει περαιτέρω το ενδιαφέρον στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η Kraft Foods (+1%) κατέθεσε τελική πρόταση, αν και όχι βελτιωμένη, για την Cadbury.

Η μετοχή της General Electric κερδίζει 2,8% μετά την φήμη ότι η εταιρία και η Comcast συμφώνησαν για την αποτίμηση της κοινοπραξίας NBC Universal με Comcast στα 30 δισ. δολ..

Θετική εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ειδικά μετά την ανακοίνωση της αύξησης 2,7% στην γερμανική βιομηχανική παραγωγή. Στο πλαίσιο του "μίνι ράλι" στο αμερικανικό χρηματιστήριο, τα κέρδη των βασικών ευρωπαϊκών δεικτών ανέρχονται το απόγευμα στο 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v