Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street

Τα ευοίωνα μεγέθη στην αμερικανική αγορά εργασίας στηρίζουν τη Wall Street σε μίνι-ράλι, με βοήθειες από τα καλά αποτελέσματα της Cisco (+2,5%) και τα σταθερά επιτόκια σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Θετικό "γύρισμα" στις ευρωαγορές.

Οι θετικές ενδείξεις από την απασχόληση ωθούν σε δυναμτική άνοδο τις τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με την βοήθεια των καλών αποτελεσμάτων από την Cisco και τις προθέσεις των Αρχών για τα επιτόκια.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,74% στις 9.973 μονάδες, ο S&P 1,52% στις 1.062 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 2,09% στις 2.098 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει ο τεχνολογικός κλάδος, αντλώντας στήριξη από τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Cisco, η μετοχή της οποίας εκτινάσσεται 2,5%.

Η στατιστική εικόνα της ημέρας είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή, αφού αφορά τον «ευαίσθητο» κλάδο της απασχόλησης, από την οποία εξαρτάται, με τη σειρά της, η κατανάλωση στην αμερικανική οικονομία.

Ανακοινώθηκε μεγάλη μείωση στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, αλλά και έκρηξη της παραγωγικότητας και μεγάλη μείωση του εργατικού κόστους, στοιχεία που υποδεικνύουν ότι οι εταιρίες δεν έχουν πλέον πολλά περιθώρια πριν αρχίσουν ξανά τις προσλήψεις.

Θετική είναι και η εικόνα από το μέτωπο των επιτοκίων, καθώς Fed, ΕΚΤ και ΒοΕ κράτησαν σταθερά τα επιτόκια κατά τις δύο τελευταίες ημέρες και υπέδειξαν ότι δεν προτίθενται να ανακαλέσουν σύντομα την στρατηγική της παροχής ρευστότητας στην αγορά.

Ευνοϊκή παραμένει και η ανακοίνωση εταιρικών κερδών γ΄τριμήνου, με τον τεχνολογικό κολοσσό Cisco να ξεπερνά τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αντιθέτως, οι ευρωπαϊκές Zurich Financial Services και Munich Re δεν ικανοποίησαν τις προβλέψεις και άσκησαν πιέσεις το πρωί στις ευρωαγορές.

Ωστόσο, μετά τις καλές στατιστικές ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ και τις υποδείξεις του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης, J.C. Trichet για σταθερή πιστωτική πολιτική, τα πρόσημα γίνονται θετικά.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,28%, ο DAX 0,41%, ο CAC 0,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v