Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αισιοδοξία επέστρεψε στη Wall Street

Κέρδη στη Wall μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου μακροοικονομικών στοιχείων, ένδειξη σαφούς βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας. "Βουτιά" 60% για τη μετοχή της CIT. Άνοδος σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Παρίσι.

Κέρδη στη Wall μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία ένδειξη σαφούς βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας. Μετριάστηκαν στο τέλος οι πιέσεις στους τραπεζικούς και τεχνολογικούς τίτλους καθώς επέστρεψε η αισιοδοξία στους επενδυτές. 

Οριακές οι απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη KBW, με τους τίτλους των Citigroup να υποχωρεί 4,4%, Bank of America με απώλειες μόλις 0,1% και Wells Fargo με πτώση 1,4%. Αντίθετα με κέρδη 0,8% διαπραγματεύεται λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης η μετοχή της JP Morgan.

Σημειώνεται ότι η αίτηση πτώχευσης της CIT –με τη μετοχή να καταρρέει κοντά 60%- επηρέασε αρνητικά τον χρηματοοικονομικό κλάδο με τους επενδυτές να προχωρούν σε περιορισμένες ρευστοποιήσεις προκειμένου να διαφυλάξουν τα κέρδη των τελευταίων επτά μηνών.

Πτώση για τις τεχνολογικές μετοχές με τη Yahoo να σημειώνει απώλειες 1%, την Amazon 0.5% και τη Dell χαμηλότερα οριακά 0,1%.

Στον αντίποδα η Ford –άνοδος για τη μετοχή 8%-ανακοίνωσε το πρώτο της κερδοφόρο τρίμηνο μετά από έναν έτος ζημιών βοηθούμενη από το πρόγραμμα απόσυρσης της αμερικανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Kenny Landgraf, “αναμένεται έντονη μεταβλητότητα των δεικτών εντός της εβδομάδας ενώ εκτιμά ότι ο Dow θα ολοκληρώσει το έτος κοντά στις 10.500 μονάδες”.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων ο δείκτης μεταποίησης ISM σκαρφάλωσε στις 55,7 μονάδες έναντι 53 τον προηγούμενο μήνα ενώ η αναλυτές ανέμεναν περιορισμένη άνοδο έως τις 54 μονάδες. Σημειώνεται ότι η άνοδος πάνω από το 50 είναι σημάδι οικονομικής ανάπτυξης.
 
Επιπλέον απροσδόκητη αύξηση σημείωσαν οι κατασκευαστικές δαπάνες το Σεπτέμβριο, για όγδοο διαδοχικό μήνα ενώ μεγαλύτερη των εκτιμήσεων ήταν και η αύξηση στις προσυμφωνημένες πωλήσεις κατοικιών τον ίδιο μήνα.

Άνοδος 1,4% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 78,03 δολ./βαρέλι.

Το δικαίωμα της υποχώρησε 0,5% στα 26,11 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας με πτώση 0,96% στα 7,20 δολάρια. Κέρδη 0,2% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 8,50 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,79% στις 9.789,44 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,65% στις 1042,88 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,2% στις 2.049,20 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,02% στις 5.096 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,29% στις 5.430 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 0,88% στις 3.639 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v