Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μεταβλητότητα κυριαρχεί στην Wall Street

Άλλη μια συνεδρίαση μεταβλητότητας εκτυλίσσεται στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον στις κρίσιμες συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών, αυτή την εβδομάδα. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Άλλη μια συνεδρίαση μεταβλητότητας εκτυλίσσεται στην Wall Street, καθώς οι τεχνολογικές και τραπεζικές μετοχές αφαιρούν τα αρχικά κέρδη από τους βασικούς δείκτες και οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον στις κρίσιμες συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών, αυτή την εβδομάδα.

Σημαντικές είναι οι πιέσεις στους τραπεζικούς τίτλους, εξαιτίας της πτώσης 5,6% της Citigroup.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με αισθητή ανάκαμψη μετά την μεγάλη πτώση της περασμένης εβδομάδας, που ήταν η χειρότερη από τον Μάιο, καθώς τόσο τα κέρδη της Ford Motor όσο και οι μακροοικονομικοί δείκτες μεταποίησης και πωλήσεων κατοικιών αυξήθηκαν περισσότερο απ’όσο αναμενόταν.

Η μετοχή της Ford Motor ενισχύθηκε έως 12% στην ανακοίνωση αναπάντεχης κερδοφορίας στο γ΄τρίμηνο. Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε αισθητή βελτίωση τόσο στον δείκτη μεταποίησης Οκτωβρίου όσο και στα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών Σεπτεμβρίου.

Εχοντας σημειώσει κέρδη έως 1% στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,21% στις 9.732 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,19% στις 1.034 μονάδες, ενώ ο Nasdaq "χάνει" 0,36% στις 2.037 μονάδες.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν αναμονή κρίσιμων συνεδριάσεων για την πιστωτική πολιτική στις μεγάλες οικονομίες. Αρκετοί παρατηρητές περιμένουν το «σήμα» της λήξης της περιόδου μηδενικών επιτοκίων και άπλετης ρευστότητας από τις πολλές και κρίσιμες συνεδριάσεις κεντρικών τραπεζών (ΗΠΑ, ΕΚΤ) και άλλων αρμόδιων (G20), αυτή την εβδομάδα και στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στον απόηχο της «βουτιάς» της Wall Street την Παρασκευή, στην Ασία επικράτησαν έντονα πτωτικές τάσεις, με τον δείκτη Nikkei να υποχωρεί 2,31%.

Πιέσεις επικράτησαν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά η θετική εικόνα από την αγορά παραγώγων της Wall, δημιούργησε το μεσημέρι σταθεροποιητική εικόνα. Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 1,02%, ο DAX 0,29% υψηλότερα, ενώ ο CAC με άνοδο 0,88%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v