Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται οι απώλειες σε Wall

Ισχυρές απώλειες καταγράφει η αμερικανική αγορά με τον Dow να χάνει 240 μονάδες, μετά τα μεικτά μακροοικονομικά στοιχεία. Ισχυρές πιέσεις σε τράπεζες, ενεργειακές. "Βουτιά" στις ευρωαγορές.

Σε έντονα αρνητικό έδαφος μετά το χθεσινό ράλι η αμερικανική αγορά, καθώς την εντυπωσιακή αύξηση του ΑΕΠ στο γ’ τρίμηνο ακολούθησε σήμερα η υποχώρηση των καταναλωτικών δαπανών το Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,5% το Σεπτέμβριο, όπως περίμεναν οι αναλυτές.

Aμετάβλητα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα παρέμειναν τα προσωπικά εισοδήματα στις ΗΠΑ, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει μείωσή τους κατά 0,1%.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση η αγορά «έτρεξε», με τον Dow Jones να προσεγγίζει το ορόσημο των 10.000 μονάδων μετά την ανακοίνωση για αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5% στο γ’ τρίμηνο.

«Με το ΑΕΠ πίσω μας, η προσοχή επικεντρώνεται στην σύσκεψη της Fed για τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα και τη φρασεολογία της ανακοίνωσης» σχολιάζει ο Jim Reid, αναλυτής της Deutsche Bank.

Ο ίδιος προβλέπει ότι η Wall έχει περιθώρια περαιτέρω ανόδου στους επόμενους 6-9 μήνες.

Στην αγορά, ισχυρή άνοδο εμφανίζουν οι μετοχές των Genworth Financial και Las Vegas Sands μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που υπερέβησαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 2,34% στις 9.729 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 2,5% στις 1.039 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 2,19% στις 2.052 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,81% στις 5.044,55 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με απώλειες 3,09% στις 5.044,96 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 χαμηλότερα 2,86% στις 3.607,69 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v