Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοχλός ανόδου το ΑΕΠ για τη Wall Street

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ γ' τριμήνου, που με ανάπτυξη 3,5% βάζει τέλος στην χειρότερη ύφεση των τελευταίων 70 ετών στις ΗΠΑ. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ γ' τριμήνου, που με ανάπτυξη 3,5% βάζει τέλος στην χειρότερη ύφεση των τελευταίων 70 ετών στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η μέτρηση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ στο γ' τρίμηνο ήταν καλύτερη των εκτιμήσεων, καθώς η αύξηση του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 3,5% έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 3,2%.

Η αύξηση του ΑΕΠ οφείλκεται σε ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών αλλά και των επενδύσεων σε ακίνητα, αναφέρει το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Εν τω μεταξύ, οριακή μείωση εμφάνισαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα. Ειδικότερα, διαμορφώθηκαν στις 530.000 αιτήσεις, μειωμένες κατά 1.000 σε εβδομαδιαία βάση.

Σημειώνεται ότι εχθές, η αμερικανική αγορά υποχώρησε υπό το βάρος της αναπάντεχης υποχώρησης στις πωλήσεις νέων κατοικιών που πυροδότησαν νέες ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ, με τον Dow Jones να καταγράφει την τρίτη τριψήφια πτώση σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Στη θετική εικόνα που διαγράφεται στη σημερινή συνεδρίαση συμβάλλουν και τα αποτελέσματα τριμήνου από τις Procter & Gamble, Burger King και Aetna, ενώ αρνητικής υποδοχής τυγχάνουν τα μεγέθη των Colgate - Palmolive, Shell και Eni.

Εκτίναξη 5,3% για τον τίτλο της Deutsche Bank αλλά και αυτόν της Volkswagen (3,9%) μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών μεγεθών τριμήνου.  

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,79% στις 9.839 μονάδες, ο S&P εμφανίζει κέρδη 1,04% στις 1.052 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει άνοδο 1,13% στις 2.083 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη εμφανίζουν και οι ευρωαγορές, με τον δείκτη FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται 0,6%, τον DAX στη Φρανκφούρτη να κερδίζει 1,03%, ενώ άνοδο 1,33% καταγράφει και ο CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v