Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταβλητότητα στη Wall ελέω στατιστικών

Μεταβλητότητα επικρατεί στην Wall, στο ίδιο "μοτίβο" με την προηγούμενη συνεδρίαση, και οι βασικοί δείκτες κινούνται αναλόγως με τις στατιστικές ανακοινώσεις. Στήριξη από την επαναγορά της ΙΒΜ και τον κλάδο ενέργειας.

Μικτά πρόσημα επικρατούν στην Wall Street, στο ίδιο "μοτίβο" μεταβλητότητας με την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η αγορά άνοιξε με άνοδο καθώς τα στοιχεία για την αγορά ακινήτων προσφέρουν κάποια ανακούφιση στους επενδυτές, αλλά οι δείκτες στράφηκαν πτωτικά όταν ανακοινώθηκε αναπάντεχη μείωση στον δείκτη καταναλωτική κλίματος.

Η μεταβλητότητα έχει αυξηθεί πολύ τις τελευταίες συνεδριάσεις. Ο δείκτης Vix στο Σικάγο ανήλθε χθες στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων, υποδεικνύοντας ανησυχίες για μελλοντικές απώλειες.

Μετά το ευμετάβλητο άνοιγμα πάντως, το αμερικανικό χρηματιστήριο σταθεροποιείται σε υψηλότερα επίπεδα, χάρη στην έγκριση της επαναγοράς μετοχών της ΙΒΜ και την ανάκαμψη του πετρελαίου που στηρίζει τους ενεργειακούς τίτλους.

Η ΙΒΜ κερδίζει 1,2% μετά την έκγριση του προγράμματος επαναγοράς.

Η Exxon Mobil και η Chevron ενισχύονται πάνω από 2%. 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύτεαι 0,63% στις 9.930 μονάδες, ο S&P 0,27% στις 1.069 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,43% στις 2.132 μονάδες.

Οι τιμές των ακινήτων σε 20 μητροπολιτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών ενισχύθηκαν επί τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, τον Αύγουστο. Ομως ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε αισθητά τον Οκτώβριο.

Εντονες πιέσεις επικρατούν στις αναδυόμενες αγορές, ενώ με κάθετη πτώση έκλεισε το ιαπωνικό χρηματιστήριο και τα περισσότερα ασιατικά, μετά την «βουτιά» της Wall Street στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στον αντίποδα, ευρωπαϊκές αγορές επιστρέφουν σε ανοδική πορεία μετά από τρεις συνεδριάσεις απωλειών, με τους ενεργειακούς τίτλους να ενισχύονται καθώς το πετρέλαιο ανακάμπτει.

Στήριξη προσφέρουν και τα μεγέθη γ’ τριμήνου της BP, ενώ οι πιέσεις στις τράπεζες συνεχίζονται.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,49%, ο DAX 0,18%, ενώ ο CAC 0,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v