Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονες τραπεζικές πιέσεις στη Wall Street

Αρνητική εικόνα επικρατεί στη Wall Street, με την ανάκαμψη του δολαρίου να αφαιρεί τα αρχικά κέρδη της συνεδρίασης και τις τράπεζες να εντείνουν την πτώση. Πωλήσεις της "τελευταίας ώρας" πιέζουν τις ευρωαγορές.

Αρνητική εικόνα επικρατεί στη Wall Street, με την ανάκαμψη του δολαρίου να αφαιρεί τα αρχικά κέρδη της συνεδρίασης και τις τράπεζες να εντείνουν τις πιέσεις.

Το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από τις πολλές στατιστικές και εταιρικές ανακοινώσεις αυτής της εβδομάδας.

Μετά από θετικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,86% στις 9.885 μονάδες, ο S&P 0,90% στις 1.069 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,37% στις 2.146 μονάδες.

Εντονες πιέσεις επικρατούν στον τραπεζικό κλάδο, που συνολικά υποχωρεί περίπου 2%, επιβαρύνοντας την ευρύτερη αγορά, καθώς υπήρξαν αρκετές υποβαθμίσεις αναλυτών για τραπεζικές μετοχές.

Η Fifth Third Bancorp υποχωρεί πάνω από 7% και η SunTrust Banks 5,15%, ενώ η U.S. Bancorp επίσης υποχωρεί.

Το δολάριο διολίσθησε το πρωί σε χαμηλό 14 μηνών, προσφέροντας περαιτέρω ώθηση στις μετοχές νωρίς. Στη συνέχεια ωστόσο το αμερικανικό νόμισμα ανέκαμψε αισθητά και το ευρώ υποχώρησε κάτω από το 1,50 δολάριο, επιφέροντας αρνητικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των ενεργειακών επιχειρήσεων, ακολουθώντας την τιμή του πετρελαίου σε υψηλότερα επίπεδα. Σημαντική στήριξη προσφέρει στον τεχνολογικό κλάδο η Microsoft, που κερδίζει 3% κατόπιν αναβάθμισης της σύστασης για την μετοχή της από πολλούς οίκους.

Η μετοχή της Verizon κινείται σταθεροποιητικά μετά την ανακοίνωση αυξημένων εσόδων αλλά μειωμένων κερδών σε σχέση με το περσινό γ΄τρίμηνο.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι οι ανακοινώσεις εταιρικής χρήσης που έχουν ανακοινωθεί και αναμένεται να ανακοινωθούν, αποδεικνύονται καλύτερες των αναμενόμενων. Ωστόσο αυτές οι καλές ανακοινώσεις έχουν προεξοφληθεί στις τιμές και η πορεία των αγορών αναμένεται σταθεροποιητική αυτή την εβδομάδα, καθώς κλιμακώνεται η περίοδος ανακοινώσεων.

Στις ευρωαγορές επικράτησε σταθεροποίηση στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αλλά η πτώση του πετρελαίου και η ανάκαμψη του δολαρίου προκάλεσαν έντονες πιέσεις την τελευταία ώρα και ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 1,1%, ο DAX 1,88% , ενώ ο CAC 1,67% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v