Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσβησε τις χθεσινές απώλειες η Wall Street

Ενισχύεται η Wall, σβήνοντας τις περισσότερες από τις χθεσινές απώλειες, καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Yahoo! και της Morgan Stanley ενισχύουν τις προσδοκίες ανάκαμψης της οικονομίας.

Ενισχύεται το αμερικανικό χρηματιστήριο, σβήνοντας τις περισσότερες από τις χθεσινές απώλειες, καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Yahoo! και της Morgan Stanley ενισχύουν τις προσδοκίες ανάκαμψης της οικονομίας.

Στο επίκεντρο της σημερινής ημέρας, τίθεται η αναρρίχηση του ευρώ πάνω από το 1,5 δολάριο, στα υψηλότερα επίπεδα 24 μηνών, που καταδεικνύει την στροφή των επενδυτών σε πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις, όπως τα χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,09% στις 10.032 μονάδες, ο S&P διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος στις 1.090 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,1% στις 2.165 μονάδες.

Τα πολύ καλά αποτελέσματα της Yahoo (4,5%) και η πρώτη κερδοφορία σε ένα χρόνο της Morgan Stanley "ισοφαρίζουν" την απογοήτευση για τις μεγάλες ζημίες της Boeing (-3%).

Η Morgan Stanley αντιδρά με άνοδο 1,7% στην ανακοίνωση της πρώτης κερδοφορίας σε ένα χρόνο, ενώ η Wells Fargo υποχωρεί 1,7%.

Η Eli Lilly κερδίζει 1,9% καθώς τα αποτελέσματά της ήταν καλύτερα των αναμενόμενων, ενώ η Ford υποχωρεί 0,5%.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η έκθεση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Fed, για την αμερικανική οικονομία, το επονομαζόμενο Beige Book.

Τις ευρωπαϊκές συναλλαγές επιβάρυναν τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Peugeot Citroen και της Deutsche Bank, αλλά μετά το θετικό άνοιγμα της Wall Street, οι ευρωπαϊκοί δείκτες στράφηκαν θετικά. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,28%, ο DAX 0,37%, ενώ ο CAC 0,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v