Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα στατιστικά επισκιάζουν το Q3 -Ηπια πτώση Wall

Οι δυσμενείς στατιστικές ανακοινώσεις «μάχονται» σήμερα με την συνεχιζόμενη ροή από καλά εταιρικά αποτελέσματα και δημιουργούν σταθεροποιητική εικόνα στην Wall, που συντηρείται στα υψηλά έτους.

Οι δυσμενείς στατιστικές ανακοινώσεις «μάχονται» σήμερα στην Wall Street με την συνεχιζόμενη ροή από καλά εταιρικά αποτελέσματα γ΄τριμήνου και δημιουργούν σταθεροποιητική εικόνα στους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, που κινείται στα υψηλότερα επίπεδα ενός έτους και πλέον.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,14% στις 10.077 μονάδες, ο S&P 0,24% στις 1.095 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,13% στις 2.173 μονάδες.

Μια σειρά κορυφαίες επιχειρήσεις της αμερικανικής οικονομίας ανακοίνωσαν καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα γ΄τριμήνου σήμερα, μεταξύ των οποίων οι DuPont, Caterpillar, Coca-Cola, BofNYMellon, Pfizer, Lockheed Martin, United Technologies.

Αντιθέτως, η εικόνα παραμένει θετική από το μέτωπο των επιχειρηματικών τριμήνων.
Οι 45 από τις 55 εταιρίες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα γ΄τριμήνου, έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο S&P 500 έχει ανακάμψει 62% από τα χαμηλά του Μαρτίου και κινείται στα υψηλά ενός έτους.

Τα μεγέθη για τις ανεγέρσεις νέων κατοικιών και εκδόσεις οικοδομικών αδειών ήταν χειρότερα των αναμενόμενων, ενώ ανακοινώθηκε αιφνιδιαστική πτώση στον δείκτη τιμών χονδρικής.

Τα δυσμενή macro «έσβησαν» τα ήπια πρωινά κέρδη των ευρωαγορών και οι βασικοί δείκτες κινούνται αυτή την ώρα με ήπια πτώση, της τάξης του 0,18% για τον FTSE, 0,11% για τον DAX, και 0,06% για τον CAC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v