Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκοτσέζικο ντους το Q3 στη Wall Street

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι βασικοί δεικτες στη Wall Street, καθώς η απογοήτευση από τις δεικτοβαρείς General Electric και Bank of America αμαυρώνει μια κατά τ’άλλα ευνοϊκή εβδομάδα αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι βασικοί δεικτες στο αμερικανικο χρηματιστήριο, καθώς η απογοήτευση από τις δεικτοβαρείς General Electric και Bank of America αμαυρώνει μια κατά τ’άλλα ευνοϊκή εβδομάδα αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται με πτώση 1% κάτω από τις 10.000 μονάδες που κατέκτησε μέσα στην εβδομάδα, για πρώτη φορά σε 12 μήνες. Διαμορφώνεται στις 9.960 μονάδες, ενώ ο S&P υποχωρεί 1,09% στις 1.084 μονάδες, και ο Nasdaq 1,12% στις 2.148 μονάδες.

Τα χαμηλότερα των αναμενόμενων έσοδα της GE (-4,8%) και οι ζημίες της Bank of America (-4,2%) έδειξαν στους επενδυτές ότι οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές εξακολουθούν να πιέζονται στις ΗΠΑ και ότι η πορεία ανάκαμψης της οικονομίας θα είναι δύσκολη και γεμάτη εμπόδια. Τα σημερινά αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με την αισιοδοξία που γέννησαν άλλες επιχειρήσεις, όπως η JPMorgan Chase και η Intel, κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

Η αναπάντεχη επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Οκτώβριο επιδεινώνει την επενδυτική ψυχολογία και επισκιάζει την ανέλπιστη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, που ανακοινώθηκε νωρίτερα.

Πάντως η Google ανακοίνωσε ανέλπιστα εύρωστα αποτελέσματα, διασκεδάζοντας τις ανησυχίες για τον τεχνολογικό κλάδο και η μετοχή της κερδίζει 3,5%.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν θετικά στις ευρωαγορές, στον απόηχο των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων τεχνολογικών κολοσσών από τις ΗΠΑ, αλλά τα πρόσημα «γύρισαν στα κόκκινα» το μεσημέρι και ο δείκτης FTSE έκλεισε τελικώς με απώλειες 0,63%, ο DAX 1,5%, ενώ ο CAC 1,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v