Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intel και JPMorgan ωθούν την Wall Street

Μπαράζ από καλές στατιστικές και επιχειρηματικές ειδήσεις, ωθούν ακόμη υψηλότερα την Wall Street, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης MSCI κινείται στα υψηλότερα επίπεδα 12μήνου. Κέρδη 2% και πλέον στις ευρωαγορές.

Ένα «κοκτέιλ» από ευοίωνες στατιστικές και επιχειρηματικές ανακοινώσεις ανά τον πλανήτη, ωθεί ακόμη υψηλότερα το αμερικανικό χρηματιστήριο, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης MSCI κινείται στα υψηλότερα επίπεδα 12μήνου και το πετρέλαιο σε υψηλό 2009.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,73% στις 9.942 μονάδες, ο S&P 0,9% στις 1.082 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,22% στις 2.165 μονάδες.

Οι χρηματιστηριακές συνεδριάσεις ξεκίνησαν θετικά από νωρίς, όταν η Κίνα ανακοίνωσε συγκράτηση της μείωσης των εξαγωγών της και η αμερικανική Intel (+3%) ανακοίνωσε πωλήσεις καλύτερες των εκτιμήσεων.

Οι ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα γ΄τριμήνου στη συνέχεια, από την ευρωπαϊκή ASML Holdings και, κυρίως την αμερικανική τράπεζα JPMorgan Chase (+3,7%), προσέφεραν επιπλέον στήριξη και ώθησαν σε κατακόρυφη άνοδο τους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών.

Τα στατιστικά μεγέθη από την Αμερική δεν «χάλασαν» το καλό κλίμα, καθώς ανακοινώθηκε μείωση στις λιανικές πωλησεις Σεπτεμβρίου, που όμως ήταν μικρότερη της αναμενόμενης και αποδόθηκε κυρίως στην μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων, μετά την λήξη του προγράμματος απόσυρσης.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,98%, ο DAX 2,39%, ενώ ο CAC 2,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v