Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στα υψηλά 2009 επιχειρεί η Wall

Μικτή εικόνα επικρατεί στη Wall Street, καθώς επιχειρείται σταθεροποίηση στα υψηλά 2009 της προηγούμενης συνεδρίασης. Πιέσεις στις τράπεζες μετά την υποβάθμιση της Meredith Whitney. Πτωτικό κλείσιμο ευρωαγορών.

Μικτή εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς επιχειρείται σταθεροποίηση στα υψηλά 2009 της προηγούμενης συνεδρίασης.

Οι κινήσεις εξακολουθούν να περιστρέφονται γύρω από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου των μεγάλων επιχειρήσεων ΗΠΑ και Ευρώπης.

Ιδιαίτερες πιέσεις ασκεί στις τράπεζες η υποβάθμιση της Goldman Sachs από «γκουρού» της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,08% στις 9.878 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,2% στις 1.073 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,10% στις 2.141 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο ολοκλήρωσε την χθεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα 2009.

Η μετοχή της Goldman Sachs υποχωρεί 1,57% μετά την υποβάθμισή της από την αναλύτρια Meredith Whitney. Η «γκουρού» M.Whitney υποβάθμισε την Goldman Sachs σε «ουδέτερη» (ήταν η μόνη μετοχή με σύσταση «αγοράς» από την αναλύτρια) και δήλωσε ότι είναι πολύ λιγότερο αισιόδοξη για τις τραπεζικές μετοχές.

Η J.P. Morgan Chase, που θα ανακοινώσει αποτελέσματα γ’ τριμήνου αύριο Τετάρτη, υποχωρεί 2,5% ενώ η Bank of America 2%.

Η Johnson & Johnson υποχωρεί σχεδόν 2,5% καθώς ανακοίνωσε μικρή αύξηση κερδών και απογοητευτικές πωλήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, ανακοινώνει αποτελέσματα η Intel, η οποία κινείται ανοδικά και στηρίζει τον τεχνολογικό κλάδο από την αρχή των συναλλαγών.

Στον αντίποδα, η Sinclair Broadcast Group εκτινάσσεται 12% μετά την αναβάθμιση της πρόβλεψης για τα αποτελέσματα γ΄τριμήνου.

Η American International Group (+0,72) συνέχισε το πρόγραμμα πώλησης ενεργητικών και διέθεσε τον βραχίονα της Ταϊβάν προς 2,2 δισ. δολ. στην Primus Financial του Χονγκ Κονγκ.

Σταθεροποιητική εικόνα επικράτησε το πρωί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά μετά το πτωτικό άνοιγμα της Wall οι πιέσεις δυνάμωσαν και δείκτης FTSE έκλεισε 1,08% χαμηλότερα, ο DAX με πτώση 1,13%, ενώ ο CAC 1,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v