Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικά κέρδη στηρίζουν τη Wall Street

Η αναφορά του διοικητή της Fed στην προοπτική αύξησης των επιτοκίων, συγκρατεί την Wall Street, αλλά πάντως τα θετικά πρόσημα υπερισχύουν και στη σημερινή συνεδρίαση, χάρη στα τεχνολογικά κέρδη.

Η αναφορά του διοικητή της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στην προοπτική αύξησης των επιτοκίων, προκαλεί υπαναχώρηση στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την κερδοφορία των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,18% στις 9.804 μονάδες, ο S&P 0,16% στις 1.067 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,31% στις 2.130 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο εμφάνισε χθες εύρωστα κέρδη, όταν η Alcoa ανακοίνωσε ανέλπιστη κερδοφορία στο γ’ τρίμηνο και οι μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου κατέθεσαν καλύτερες πωλήσεις απ’όσο αναμενόταν.

Αυτά τα στοιχεία δημιούργησαν ελπίδες ότι η περίοδος ανακοίνωσης κερδών γ΄τριμήνου πιθανόν να εκτυλιχθεί ικανοποιητικά για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Η ανακοίνωση συρρίκνωσης του εμπορικού ελλείμματος τον Αύγουστο περιορίζει τις σημερινές πιέσεις. Ο Β. Bernanke, διοικητής της Federal Reserve, δήλωσε ότι θα αυξηθούν τα επιτόκια, όταν ισχυροποιηθεί η ανάκαμψη της οικονομίας.

Οι δηλώσεις του Ben Bernanke προκάλεσαν ανάκαμψη στο δολάριο από τα χαμηλά 14 μηνών όπου διολίσθησε χθες. Με την ανάκαμψη του δολαρίου, ο χρυσός σημείωσε οπισθοχώρηση από τα ιστορικά επίπεδα ρεκόρ που κατέκτησε επί τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις, ενώ και η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί ελαφρώς.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει, πάντως, ο τεχνολογικός κλάδος, μετά την αναβάθμιση των στόχων κερδών από τον ινδικό κολοσσό Infosys Technologies.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα 13 μηνών, ενώ διορθωτική εικόνα επικρατεί στις ευρωαγορές, με τον δείκτη FTSE να υποχωρεί 0,23%, τον DAX 0,3%, ενώ τον CAC 0,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v