Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση Wall πριν το Q3 της Alcoa

Ηπιες ρευστοποιήσεις επικρατούν στη Wall, μετά από δύο κερδοφόρες συνεδριάσεις και λίγες ώρες πριν την Alcoa, που ανοίγει τον χορό των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου.

Εικόνα σταθεροποίησης επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από δύο κερδοφόρες συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε κάποιες ρευστοποιήσεις, λίγες ώρες πριν την έναρξη της ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,24% στις 9.707 μονάδες, ο S&P 0,31% στις 1.051 μονάδες, ο Nasdaq 0,31% στις 2.096 μονάδες.

Η διολίσθηση του δολαρίου μετά την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, ώθησε τους επενδυτές σε άλλες επενδύσεις στην προηγούμενη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα την αναρρίχηση του χρυσού σε επίπεδα ρεκόρ και τα μεγάλα κέρδη των μετοχών.

Οι επιφυλακτικές κινήσεις στην σημερινή συνεδρίαση οφείλονται στην έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης επιχειρηματικών κερδών γ΄τριμήνου, που ξεκινά σήμερα το βράδυ, μετά το κλείσιμο της Wall Street, με την ανακοίνωση της Alcoa.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Coca-Cola, κατόπιν της αναβάθμισης της σύστασης της Deutsche Bank για την μετοχή της.

Η Costco Wholesale κερδίζει 3%, καθώς η ετ αιρία ανακοίνωσε μικρότερη της αναμενόμενης μείωση κερδών στο τριμηνο έως τον Αύγουστο.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με διόρθωση στις τράπεζες, μετά τα πρόσφατα σημαντικά κέρδη.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,38%, ο DAX 0,21%, ενώ ο CAC 0,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v