Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες και οικονομία φτιάχνουν κλίμα στη Wall

Kέρδη εμφανίζει η Wall, χάρη στην αναβάθμιση της σύστασης για τις αμερικανικές τράπεζες από τη Goldman Sachs και την επιστροφή του δείκτη υπηρεσιών σε πορεία ανάκαμψης, μετά από 11 μήνες συρρίκνωσης. Aνοδος ευρωαγορών.

Ενισχύεται το αμερικανικό χρηματιστήριο, ανακάμπτοντας από την 15ήμερη διολίσθηση, με ώθηση από την αναβάθμιση της σύστασης για τις αμερικανικές τράπεζες και την επιστροφή του δείκτη υπηρεσιών σε πορεία ανάκαμψης, μετά από 11 μήνες συρρίκνωσης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,76% στις 9.559 μονάδες, ο S&P 1% στις 1.035 μονάδες, ο Nasdaq 0,73% στις 2.062 μονάδες.

Με άνοδο 5,3% αντιδρά η μετοχή της Wells Fargo κατόπιν της αναβάθμισης της σύστασης της Goldman Sachs για τον κλάδο και την μετοχή.

Η αναβάθμιση στηρίζει πολλούς τίτλους χρηματοπιστωτικών οίκων και η Comerica κερδίζει 1,45%, η Capital One Financial 4,79%, η J.P. Morgan Chase 1,84% ενώ η Bank of America 2,08%.

Σημαντική ώθηση προσφέρει και η ανακοίνωση του δείκτη ISM υπηρεσιών, που διαμορφώθηκε στο 50,9 τον Σεπτέμβριο, στα υψηλότερα επίπεδα από Οκτώβριο 2007.

Νωρίτερα, στην ευρωζώνη, ο αντίστοιχος δείκτης ΡΜΙ υπηρεσιών επέστρεψε σε πορείας ανάπτυξης για πρώτη φορά σε 16 μήνες τον Σεπτέμβριο, ενώ ο δείκτης ΡΜΙ της Βρετανίας ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εννεαμήνου από τις μεγάλες επιχειρήσεις ΗΠΑ και Ευρώπης. Οι ανακοινώσεις ξεκινούν την Τετάρτη το βράδυ, ώρας Ελλάδας, με το γ’ τρίμηνο της Alcoa.

Ο τίτλος της Brocade Communications Systems εκτινάσσεται 17% καθώς φημολογείται προσφοράς εξαγοράς της εταιρίας.

Σταθεροποιητική εικόνα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την συμφωνία της Telenor και της Altimo να συγχωνεύσουν τις επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας με την ρωσική VimpelCom, να προσφέρει στήριξη στην επενδυτική ψυχολογία.

Μετά την θετική κίνηση της Wall Street, καθιερώθηκαν θετικά πρόσημα και στις ευρωαγορές και ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,7%, ο DAX με άνοδο 0,75%, ενώ ο CAC 0,63%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v