Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το "αριστερό" στον Οκτώβριο η Wall

Στο "κόκκινο" η αμερικανική αγορά, παρά την ισχυρή αύξηση των καταναλωτικών δαπανών τον Αύγουστο, καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται για την αδύναμη εικόνα της αγοράς εργασίας. Πτωτικά οι ευρωαγορές.

Στο "κόκκινο" η αμερικανική αγορά, παρά την ισχυρή αύξηση των καταναλωτικών δαπανών τον Αύγουστο, καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται για την εικόνα της αγοράς εργασίας.

Ειδικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 1,3%, στη μεγαλύτερη αύξηση από τον Οκτώβριο του 2001, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 1,1%.

Κατά 0,2% αυξήθηκαν τα προσωπικά εισοδήματα των Αμερικανών στο ίδιο διάστημα, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,1%.

Ωστόσο, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν πλέον των εκτιμήσεων, στις 551.000 αιτήσεις την προηγούμενη εβδομάδα, έναντι εκτιμήσεων για οριακή αύξηση στις 535. 000.

Επιπλέον καταθέτει αυτήν την ώρα στην επιτροπή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Κογκρέσου ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας, Ben Bernanke προκειμένου να εξηγήσει την αναγκαιότητα των ρυθμίσεων που προτείνει η FED.

Αρνητική η υποδοχή του deal 3 δισ. δολ
. της Cisco Systems με την νορβηγική Tandberg, με τον τίτλο να υποχωρεί.

Πτωτικά κινείται και ο τίτλος της Comcast μετά την διάψευση δημοσιεύματος περί εξαγοράς μεριδίου στην NBC Universal από την General Electric.

Στη Wall, o δείκτης Dow υποχωρεί 0,62% στις 9.561 μονάδες, ο S&P με πτώση 0,75% στις 1049 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χαμηλότερα 0,85% στις  2.104 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v