Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση Wall με μικτή επίδραση από macro

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζει η Wall Street μετά την θεαματική άνοδο της Δευτέρας. Μικτή επίδραση από τα στατιστικά στοιχεία για τις αξίες ακινήτων και το καταναλωτικό κλίμα. Ηπια πτώση στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την θεαματική άνοδο, χάρη στο κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων, στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Η ανέλπιστη βελτίωση στις αξίες ακινήτων ώθησε παροδικά ανοδικά τους δείκτες, αλλά η ανακοίνωση, στη συνέχεια, της επιδείνωσης στο καταναλωτικό κλίμα, επανέφερε σταθεροποιητικές τάσεις.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,19% στις 9,808 μονάδες, ο S&P 0,31% στις 1.063 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,16% στις 2.134 μονάδες.

Η Wall Street ολοκλήρωσε με ράλι τιμών την συνεδρίαση της Δευτέρας, στον απόηχο των πολλών και μεγάλων επιχειρηματικών deals, στις οποίες ενεπλάκησαν μεταξύ άλλων η Xerox και η Abbott Laboratories.
 
Αναλυτές τονίζουν ότι στις μεγάλες διακυμάνσεις της Δευτέρας, συνέβαλε η αργία για τον εβραϊκό πληθυσμό Yom Kippur.

Στήριξη προσφέρει στις τιμές η ανακοίνωση του δείκτη τιμών κατοικιών S&P/Case-Shiller Ιουλίου, που έδειξε μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση στις αξίες.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται για την συνέχεια στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Conference Board Σεπτεμβρίου.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, η Walgreen ανακοίνωσε μείωση 2% στα κέρδη του οικονομικού δ΄τριμήνου, ενώ στην συνέχεια ανακοινώνουν η Nike, η Micron Technology και η Jabil Circuit.

Η μετοχή της εταιρίας ασφάλισης ομολόγων MBIA  υποχωρεί 8% και πλέον κατόπιν υποβάθμισής της από την Standard & Poor's.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ακολούθησαν το προηγούμενο ράλι της Wall Street και ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο απεκόμισε κέρδη 0,9%.

Μικτή εικόνα επικρατεί στις ευρωαγορές, που επίσης απεκόμισαν εύρωστα κέρδη στην χθεσινή συνεδρίαση.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,12%, ο DAX 0,15%, ενώ ο CAC 0,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v