Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα Wall εν μέσω στατιστικών ειδήσεων

Τα μικτά μηνύματα από τις στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας προκαλούν μικτά πρόσημα στους βασικούς δείκτες της Wall. Στην σύνοδο κορυφής G20 το ενδιαφέρον. Μικτή εικόνα ευρωαγορών.

Τα μικτά μηνύματα από τις στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας προκαλούν μικτά πρόσημα στους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Ο δείκτης παραγγελιών διαρκών αγαθών υποχώρησε 2,4%, ενώ οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών αυξήθηκαν με το αναιμικό ποσοστό 0,7%. Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον μήνα Σεπτέμβριο σημείωσε αισθητή αύξηση.

Μετά από πτωτικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,23% στις 9.730 μονάδες, ο S&P 0,15% στις 1.052 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,13% στις 2.104 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 έχει υποχωρήσει 1,6% αυτή την εβδομάδα, καθώς οι κεντρικές τράπεζες του πλανήτη αρχίζουν να αποτραβούν την άπλετη ρευστότητα από τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στην σύνοδο κορυφής της G20 στο Πίτσμπουργκ, όπου οι ηγέτες του πλανήτη επιχειρούν να συμφωνήσουν συντονισμένες μεθόδους επιβολής «στρατηγικών εξόδου» από την υπερ-χαλαρή πιστωτική πολιτική.

Εν τω μεταξύ, πιέσεις στην επενδυτική ψυχολογία ασκεί η δήλωσή μέλους του Δ.Σ. της Fed ότι οι αυξήσεις επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα ενδεχομένως να είναι "αιφνιδιαστικές".

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο ενεργειακός κλάδος καθώς το πετρέλαιο ανακάμπτει πάνω από τα 66 δολάρια ανά βαρέλι.

Η μετοχή της General Electric, της Intel και της Citigroup υποχωρούν 1% και πλέον μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου για μείωση 2,4% στις παραγγελίες προς τα μεγάλα αμερικανικά εργοστάσια.

Ο τίτλος της Research In Motion, που κατασκευάζει το BlackBerry, βούλιαξε 14% επειδή η πρόβλεψη πωλήσεων δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των αναλυτών.

Η μετοχή της Hewlett-Packard διολισθαίνει 1,3% μετά την δήλωση του επικεφαλής ότοι προβλέπει «επιφυλακτική αύξηση» πωλήσεων το 2010.

Μικτή εικόνα επικρατεί τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 0,24%. τον DAX να υποχωρεί 0,53%. ενώ τον CAC να εμφανίζει απώλειες 0,46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v