Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall με το δολάριο σε χαμηλό έτους

Θετική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς το δολάριο υποχωρεί σε χαμηλά έτους και οι αναλυτές προεξοφλούν διατήρηση αμετάβλητης πιστωτικής πολιτικής από την Fed.

Θετική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς το δολάριο υποχωρεί σε χαμηλά έτους και οι αναλυτές προεξοφλούν διατήρηση αμετάβλητης πιστωτικής πολιτικής από την Fed.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,55% στις 9.833 μονάδες, ο S&P 0,76% στις 1.072 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,5% στις 2.148 μονάδες.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε σε χαμηλά έτους και το ευρώ ανήλθε ενδοσυνεδριακά πάνω από το 1,48 δολάρια για πρώτη φορά φέτος. Το δολάριο τείνει το τελευταίο διάστημα να υποχωρεί όταν δημοσιοποιούνται θετικές ειδήσεις για την αμερικανική οικονομία, καθώς τα χαμηλά αμερικανικά επιτόκια καθιστούν το νόμισμα ελκυστικό για δανεισμό και πάλι.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση της τακτικής συνεδρίασης της Federal Reserve, αύριο. Οι επενδυτές περιμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα κρατήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού και θα αφήσει να εννοηθεί ότι «δεν βιάζεται» να αποσύρει τα μέτρα παροχής ρευστότητας.

Από το μέτωπο των στατιστικών μεγεθών ο δείκτης τιμών κατοικιών Ιουλίου αυξήθηκε λιγότερο απ'όσο αναμενόταν, μόλις 0,3%, προκαλώντας συγκράτηση στις ανοδικές χρηματιστηριακές τάσεις.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, σημαντικά κέρδη αποκομίζει οι μετοχές εμπορευμάτων, ενέργειας και μετάλλων, αντιδρώντας στην πτώση του δολαρίου. Η μετοχή της U.S. Steel κερδίζει 3,4%.

Ανοδικά κινούνται και οι τραπεζικοί τίτλοι, χάρη και σε αναβάθμιση της σύστασης για την Bank of America (+1,9%).

Ανοδο 5% σημείωσε η μετοχή της Carnival μετά την αναβάθμιση του τίτλου από την Merrill Lynch.

Η ConAgra Foods ενισχύεται 4,3% κατόπιν αποτελεσμάτων α΄τριμήνου που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Η AMR, μητρική της American Airlines εμφανίζει πτώση 4,65% μετά την ανακοίνωση ότι θα πωλήσει 30 εκατ. μετοχές και 250 εκατ. δολ. σε μετατρέψιμους τίτλους.

Η Lowe's εμφανίζει πτώση 2,5% κατόπιν ανακοίνωσης επιφυλακτικής πρόβλεψης εσόδων.

Με κέρδη έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η Ιταλία και η Ελβετία αναβάθμισαν τις προβλέψεις για την εθνική οικονομική ανάκαμψη.

Ο δείκτης FTSE τερμάτισε με άνοδο 0,16% στις 5.142 μονάδες, ο DAX 0,72% στις 5.709 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,3% στις 3.823 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v