Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβαθμίσεις και παράγωγα στηρίζουν την Wall

Ηπια κέρδη εξασφαλίζουν οι βασικοί δείκτες στην Wall Street "κλειδώνοντας" το εβδομαδιαίο κέρδος 2%. Στήριξη από αναβαθμίσεις blue chips και τακτοποιήσεις θέσεων λόγω λήξης παραγώγων. Μικτό κλείσιμο ευρωαγορών.

Ηπια κέρδη εξασφαλίζουν οι βασικοί δείκτες στην Wall Street «κλειδώνοντας» το εβδομαδιαίο +2%.

Οι αναβαθμίσεων μετοχών από αναλυτές, τακτοποιήσεις θέσεων λόγων λήξης παραγώγων και κερδοσκοπικές αγορές μετά την «σπάνια» υποχώρηση της προηγούμενης συνεδρίασης, συνηγορούν στην θετική τάση.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 9,822 μονάδες καθώς πολλές αναβαθμίσεις οίκων αφορούν blue chips του δείκτη, ο Nasdaq ενισχύεται ανεπαίσθητα 0,17% στις 2.130 μονάδες, ενώ ο S&P 500 εμφανίζει ελαφρά άνοδο 0,22% στις 1.067 μονάδες.

Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί 2% μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης και έχει ανακάμψει 57% από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Η Procter & Gamble σημειώνει άνοδο 2,8% κατόπιν αναβάθμιση του ομίλου από την Citigroup σε «αγορά.»

Με κέρδη 1,6% αντιδρά η Chevron στην αναβάθμισή της από την Credit Suisse σε "outperform."

Οι κατασκευαστικές Toll Brothers και KB Home ενισχύονται 2,6% και 1,3% αντιστοίχως, μετά την αναβάθμισή τους από την J.P. Morgan Securities, που εκτιμά ότι ο κλάδος κατασκευής οικιών θα συνεχίσει να ανακάμπτει στους ερχομενους 24 μήνες.

Επιπλέον, Banc of America-Merrill Lynch αναβάθμισε την SanDisk (+3,3%), ενώ η Deutsche Bank υποβάθμισε την Genzyme (1,1%).

Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, αν και τα κέρδη σε κάθε ημερήσια συνεδρίαση είναι συχνά σπασμωδικά, καθρεφτίζοντας την επιφύλαξη ότι δεν έχει έλθει ακόμη πλήρης ανάκαμψη.

Οι όγκοι συναλλαγών και οι μεταβολές των τιμών μετοχών είναι σχετικά υψηλότερες του μέσου όρου σήμερα, εξαιτίας της εκπνοής futures και options επί δεικτών και μετοχών.

Ειδικά στην Wall Street, είναι ημέρα τετραπλής εκπνοής και μετακύλησης θέσεων, που αφορά τριμηνιαίες τακτοποιήσεις σε τέσσερα συμβόλαια μετοχικών futures και options.

Οι traders προχωρούν σε τακτοποιήσεις θέσεων σε δικαιώματα προαίρεσης (options) επί δεικτών και μετοχών, μια διαδικασία που συχνά τους υποχρεώνει να αγοράζουν ή να πωλούν μετοχές για να ισοφαρίζουν τις προηγούμενες θέσεις τους.

Μικτό κλείσιμο σημείωσαν οι βασικοί δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές. Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με ανεπαίσθητη άνοδο 0,1%, ο DAX υποχώρησε 0,56%, ενώ ο CAC τερμάτισε με κέρδη 0,23%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v