Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική πνοή στη Wall από Bernanke και οικονομία

Τα ικανοποιητικά μακροοικονομικά στοιχεία σε συνδυασμό με την αισιόδοξη για την οικονομία, ομιλία του Β. Bernanke ώθησαν υψηλότερα τους δείκτες της Wall Street. Κέρδη σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Τα ικανοποιητικά μακροοικονομικά στοιχεία σε συνδυασμό με την αισιόδοξη για την οικονομία, ομιλία του Β. Bernanke ώθησαν υψηλότερα τους δείκτες της Wall Street. Κέρδη σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Σημαντικά κέρδη για τους ενεργειακούς τίτλους μετά και την ισχυρή άνοδο της τιμής του πετρελαίου στις διεθνής αγορές, με την μετοχή της Chevron να ενισχύεται 0,8%, την National Oilwell Varco υψηλότερα 4,5% και τη Marathon 0,9%.

Κέρδη 2,4% και για τον τραπεζικό δείκτη KBW παρά την υποχώρηση 7% της Citigroup και 0,2% της Bank of America.

H πτώση της μετοχής της Citigroup οφείλεται στο δημοσίευμα της Wall Street Journal για πιθανό placement του 34% της τράπεζας που ελέγχει το αμερικανικό δημόσιο, ενώ η οριακή υποχώρηση του τίτλου της Bank of America σχετίζεται με την έναρξη συζητήσεων της διοίκησης με το δημόσιο για την επιστροφή των χρημάτων του TARP.

Θετικές οι εντυπώσεις από τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία στις λιανικές πωλήσεις και στον δείκτη μεταποίησης, παρά την απροσδόκητα ισχυρή αύξηση στις τιμές παραγωγού.

Επιπλέον, την ανοδική κίνηση των δεικτών ενίσχυσε η ομιλία Bernanke καθώς υποστήριξε ότι η ύφεση έχει πιθανότατα ολοκληρώσει τον κύκλο της ενώ προειδοποίησε για αδύναμη ανάκαμψη που δεν θα περιορίσει άμεσα την ανεργία στις ΗΠΑ.

Παράλληλα οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν ενώ ενισχύθηκε το δολάριο, τάση η οποία αντικατοπτρίζει την ανησυχία των επενδυτών για πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία καθώς και ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Άνοδος 2,9% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 70,92 δολ/βαρέλι.

Το δικαίωμα της με κέρδη 4,15% στα 24,7 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με άνοδο 2% στα 6,63 δολάρια. Υψηλότερα 0,7% το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 8,28 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow ενισχύθηκε 0,59% στις 9.683,41 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,31% στις 1052,63 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,52% στις 2.102,64 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,46% στις 5.042,13 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με άνοδο 0,16% στις 5.628,98 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 0,58% στις 3.752,21 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v