Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν αντιδρά η Wall στο καλό καταναλωτικό κλίμα

Με μικρές μεταβολές κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με εμφανή κόπωση μετά την πενθήμερη άνοδο, καθώς οι μετοχές δεν αντιδρούν ούτε στα πολύ καλά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Με μικρές μεταβολές κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με εμφανή κόπωση μετά την πενθήμερη άνοδο, καθώς οι μετοχές δεν αντιδρούν ούτε στα πολύ καλά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,09% στις 9,618 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,04% στις 1.044 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 2.082 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 έχει ανακάμψει 54% από το χαμηλό 12 ετών στις 9 Μαρτίου.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης εκτινάχθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών, καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες βελτίωσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Τα θετικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα προσφέρουν επίσης στήριξη στην Wall Street. Η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα αυξήθηκε 12,3%.

Παράλληλα, ο σύνθετος οικονομικός δείκτης του ΟΟΣΑ βελτιώθηκε αισθητά στις 97,5 μονάδες.

Η μετοχή της FedEx εκτινάσσεται 7,6% κατόπιν ανακοίνωσης ευνοϊκών αποτελεσμάτων και προβλέψεων κερδοφορίας.

Η Delta Airlines εκτινάσσεται 2,2% κατόπιν φήμης ότι προγραμματίζει επένδυση και εξαγορά στην Japan Airlines.

Η μετοχή της ενεργειακής Schlumberger και της Barrick Gold κερδίζουν 1% και πλέον καθώς το αργό πετρέλαιο κινείται πάνω από τα 71 δολάρια και οι τιμές των μετάλλων αυξανονται.

Θετικά αντιδρά η Procter & Gamble (+1,3%) στην δήλωση του επικεφαλής του ομίλου ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις των τιμών προϊόντων.

Ενδιαφέρον επικρατεί για την μετοχή της Morgan Stanley, μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου John Mack.

Η μετοχή της National Semiconductor υποχωρεί 1,69% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών.

Ο τίτλος της Abbott Laboratories ενισχύεται 1,10% μετά την εξαγορά του 90% που δεν κατέχει ήδη στην εταιρία Evalve προς 320 εκατ. δολάρια.

Θετικά πρόσημα επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επί έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,71%, ο DAX 0,51%, ενώ ο CAC 0,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v