Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα Wall μετά την 5ήμερη άνοδο

Μικτή εικόνα στη Wall μετά από 5ήμερη άνοδο. Στήριξη από θετικά στατιστικά στοιχεία της Κίνας και τα συνεχιζόμενα κέρδη σε τηλεπικοινωνίες και ενέργεια. Αναμένονται τα στατιστικά ΗΠΑ. Κέρδη ευρωαγορών.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από πέντε συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Τα θετικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και η διατήρηση της ανόδου στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και ενέργειας προσφέρουν στήριξη στην Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,09% στις 9,618 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,04% στις 1.044 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 2.082 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 έχει ανακάμψει 54% από το χαμηλό 12 ετών στις 9 Μαρτίου.

Η μετοχή της ενεργειακής Schlumberger και της Barrick Gold κερδίζουν 1% και πλέον καθώς το αργό πετρέλαιο κινείται πάνω από τα 71 δολάρια και οι τιμές των μετάλλων αυξανονται.

Θετικά αντιδρά η Procter & Gamble (+1,3%) στην δήλωση του επικεφαλής του ομίλου ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις των τιμών προϊόντων.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα αυξήθηκε 12,3%, προσφέροντας άλλη μια σημαντική ένδειξη ανάκαμψης της διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, ο σύνθετος οικονομικός δείκτης του ΟΟΣΑ βελτιώθηκε αισθητά στις 97,5 μονάδες.

Ενδιαφέρον επικρατεί για την μετοχή της Morgan Stanley, μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου John Mack.

Η μετοχή της National Semiconductor υποχωρεί 1,69% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών.

Ο τίτλος της Abbott Laboratories ενισχύεται 1,10% μετά την εξαγορά του 90% που δεν κατέχει ήδη στην εταιρία Evalve προς 320 εκατ. δολάρια.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη Reuters/University of Michigan για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, καθώς και τα μεγέθη για τα αποθέματα χονδρικής. Οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν 2% τον Αύγουστο στις ΗΠΑ. Η σημαντική αύξηση αποδίδεται στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου.


Θετικά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επί έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,71%, ο DAX 0,51%, ενώ ο CAC 0,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v