Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος Wall Street επί 5η συνεδρίαση

Τα ευοίωνα στατιστικά στοιχεία στηρίζουν σε άνοδο επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση την Wall, παρά το γενικά επιφυλακτικό κλίμα που επικρατεί μετά το τετραήμερο ράλι τιμών. Σταθεροποίηση στις ευρωαγορές.

Τα ευοίωνα στατιστικά στοιχεία από τον χώρο της απασχόλησης στηρίζουν σε περαιτέρω ανάκαμψη τους βασικούς δείκτες της Wall Street, επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση, παρά το γενικά επιφυλακτικό κλίμα που επικρατεί μετά το τετραήμερο ράλι τιμών, το οποίο και έρχεται σε αντίθεση με τις προσδοκίες για φθινοπωρινή διόρθωση τον Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 9.566 μονάδες, ο S&P 0,19% στις 1.035 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,31% στις 2.066 μονάδες.

Θετική είναι η επίδραση της ανακοίνωσης του αριθμού των αρχικών αιτήσεων επιδόματος ανεργίας, που μειώθηκε στις 550.000 την περασμένη εβδομάδα. Στις λοιπές στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ διευρύνθηκε τον Ιούλιο στα 31,96 δισ. δολάρια.

Κέρδη αποκομίζει ο τεχνολογικός κλάδος μετά τις ευοίωνες προβλεψεις Texas Instruments (+0,44%) και της ASML Holding (3,88%) για τις μελλοντικές πωλήσεις.

Ανοδο σημειώνει η Chevron (+1,6%) και η Exxon Mobil (0,5%), μετά την αναθεώρηση της πρόβλεψης για την διεθνή ζητηση πετρελαίου, από την International Energy Agency.

Με άνοδο 4,6% αντιδρά η μετοχή της Yahoo στην αναβάθμιση της σύστασης από την Bank of America.

Η Goldman Sachs κερδίζει 2,1% μετά την δήλωση της αναλύτριας Meredith Whitney ότι η Goldman είναι η μόνη τραπεζική μετοχή που συστήνει στους επενδυτές να αγοράσουν.

Η Time Warner κερδίζει 2,1% μετά την αναβάθμιση από την Goldman Sachs.

Μικτή εικόνα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE να κλείνει 0,3% χαμηλότερα μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο της στερλίνας.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με κέρδος 0,3%, ενώ ο CAC στο Παρίσι τερμάτισε πρακτικώς αμετάβλητος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v