Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη βιομηχανίας-τεχνολογίας στηρίζουν την Wall

Συνεχίζεται η ανάκαμψη τιμών στη Wall, με τα κέρδη βιομηχανικών και τεχνολογικών μετοχών να στηρίζουν την άνοδο, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην έκθεση της Federal Reserve για την αμερικανική οικονομία.

Συνεχίζεται η ανάκαμψη τιμών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τα κέρδη βιομηχανικών και τεχνολογικών μετοχών να στηρίζουν την άνοδο, ενώ το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στην δημοσιοποίηση της έκθεσης της Federal Reserve για την αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,69% στις 9.563 μονάδες, ο S&P 0,8% στις 1.033 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,15% στις 2.061 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι βιομηχανικές μετοχές, κατόπιν αναβαθμίσεων των συστάσεων χρηματιστών για εταιρίες του κλάδου.

Θετικά επιδρά στις μετοχές βαριάς βιομηχανίας και η δήλωσε της Boeing (+2,3%) ότι περιμένει επιστροφή της εναέριας κυκλοφορίας σε αναπτυξιακή τροχιά τον επόμενο χρόνο.

Ανοδο σημειώνει και ο τεχνολογικός κλάδος, μετά την αναβάθμιση της μετοχής της Ebay (+3,4%).

Η πτώση του δολαρίου συνεχίζει να ευνοεί τις μετοχές εταιριών πρώτων υλών, όπως παραγωγών ενέργειας και μεταλλευτικές.

Η τιμή του χρυσού συντηρείται γύρω από τα 1.000 δολαρια ανά ουγκιά, ενώ η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1% πάνω από τα 71 δολάρια ανά βαρέλι.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην δημοσιοποίηση του Beige Book με τις εκτιμήσεις της Fed για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, καθώς και οι ομιλίες δύο μελών της Federal Reserve και η πώληση 10ετών ομολόγων ύψους 20 δισ. δολ. από το υπουργείο Οικονομικών

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η έκθεση Beige Book της κεντρικής τράπεζας θα υποδείξει μια επιφυλακτική οικονομική ανάκαμψη, που αντλεί στήριξη από το πρόγραμμα απόσυρσης αυτοκινήτων, ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις στους μισθούς και τις τιμές.

Ανάκαμψη σημειώνει ο τραπεζικός κλάδος, μετά την έκθεση της J.P. Morgan όπου αναβαθμίζει την Morgan Stanley αλλά υποβαθμίζει την UBS.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η μετοχή της Apple, που πραγματοποιεί επί μακρόν αναμενόμενη εκδήλωση, στην οποία ίσως παρουσιάσει νέο iPod.

Αναλόγως και η Google πραγματοποιεί παρουσίαση στους επενδυτές για την έρευνα και την νομισματοποίηση.

Κέρδη επί πέμπτη επάλληλη συνεδρίαση αποκομίζουν οι ευρωαγορές. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 1%, ο DAX 1,9%, ενώ ο CAC 1,2%.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με την Renault να εμφανίζει ράλι 5,1% μετά την δήλωση του επικεφαλής του ομίλου, Carlos Ghosn, ότι το χειρότερο πέρασε όσον αφορά την κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v