Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στο Chapter 11 καταφεύγουν οι πλούσιοι

Οι αιτήσεις πτώχευσης από μέλη πλουσίων οικογενειών αυξήθηκαν κατά 73% το β’ τρίμηνο, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του National Bankruptcy Research Center.

ΗΠΑ: Στο Chapter 11 καταφεύγουν οι πλούσιοι
Οι αιτήσεις πτώχευσης από μέλη πλουσίων οικογενειών αυξήθηκαν κατά 73% το β’ τρίμηνο, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του National Bankruptcy Research Center (Εθνικού Κέντρου Έρευνας Πτωχεύσεων).

Ολο και περισσότερα άτομα ή οικογένειες με χρέος που αγγίζει το 1,35 εκατ. δολάρια χρησιμοποιούν το Κεφάλαιο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα -που συνήθως σχετίζεται με την αναδιοργάνωση επιχειρήσεων – καθώς η πτώση των τιμών των κατοικιών καθιστά αδύνατη την επαναχρηματοδότηση ή την πώληση των ακινήτων τους.

Το Κεφάλαιο 11 είναι μια πιο ακριβή και χρονοβόρος διαδικασία για τους οφειλέτες σε σχέση με το Κεφάλαιο 7 που αφορά στην ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων. Οι πλούσιοι που υποβάλουν αίτηση πτώχευσης τυπικά διαθέτουν μεγάλα σπίτια, πληρώνουν δόσεις για δυο αυτοκίνητα και τα παιδιά τους πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία, σύμφωνα με την διευθύντρια του Institute for Financial Literacy.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας Zillow.com, η οποία παρακολουθεί τις συναλλαγές στον τομέα του real estate, οι αγγελίες για σπίτια αξίας 1 εκατ. δολαρίων και άνω που τίθεται προς πώληση, έχουν αυξηθεί κατά 27,3% τον Ιούλιο, έναντι του Οκτωβρίου. Όμως, ο αριθμός των κατοικιών αξίας 1 και 2 εκατ. δολαρίων που πωλήθηκαν, μειώθηκε κατά 23% του Ιούλιο έναντι του αντίστοιχου μήνα του προηγούμενου έτους, όπως δείχνουν τα στοιχεία της National Association of Realtors.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v