Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα deals στηρίζουν την Wall Street

Ανοδικά κινούνται τα διεθνή χρηματιστήρια και οι τιμές των εμπορευμάτων, ενώ το δολάριο υποχωρεί, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στην πρόσφατη δραστηριότητα στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Ανοδικά κινούνται τα διεθνή χρηματιστήρια και οι τιμές των εμπορευμάτων, ενώ το δολάριο υποχωρεί, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στην πρόσφατη δραστηριότητα στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,32% στις 9.471 μονάδες, ο S&P 0,65% στις 1.022 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,5% στις 2.029 μονάδες.

Η δραστηριότητα των deals λειτουργεί πολύ θετικά στην επενδυτική ψυχολογία, καθώς θεωρείται ένδειξη επιστροφή της σταθερότητας στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κάνει την επανεμφάνισή τους μεγάλα deals, με την Walt Disney να εξαγοράζει την Marvel, την Baker Hughes να απορροφά την BJ Services και, χθες, την Kraft να προσεγγίζει την Cadbury.

Οι δηλώσεις περί ταχείας έλευσης της οικονομικής ανάκαμψης, τόσο από επίσημα «στόματα» όπως το ΔΝΤ, όσο και από ιδιώτες αναλυτές, όπως η Credit Suisse, ενισχύουν τις ανοδικές τάσεις.

Τα μεγαλυτερα κέρδη αποκομιζουν οι κλάδοι εμπορευμάτων, καθώς ο χρυσός κινείται πάνω από τα 1.000 δολάρια ανά ουγκιά και το αργό πετρέλαιο πάνω από τα 70 δολάρια ανά βαρέλι.

Την ανάκαμψη των εμπορευμάτων βοηθά η πτώση του δολαρίου, που υποχωρεί έναντι όλων των μεγάλων νομισμάτων του πλανήτη, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι υπόλοιπες οικονομίες θα ανακάμψουν ταχύτερα από τις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση στασιμότητας την αγορά απασχόλησης, όπως καταγράφθηκε στον δείκτη Conference Board, είχε παροδική μόνο, αρνητική επίπτωση στις αμερικανικές συναλλαγές.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Dominique Strauss- Kahn, δήλωσε σήμερα ότι "έχουμε σχεδόν σίγουρα αφήσει την κρίση πίσω μας.»

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Credit Suisse προβλέπουν ότι ο δείκτης S&P 500 θα ανέλθει στις 1.150 μονάδες έως τα μέσα του 2010.

«Βρισκόμαστε στην καλύτερη φάση του οικονομικού κύκλου,» αναφέρει το λονδρέζικο τημ στρατηγικών αναλυτών της Credit Suisse .

Οι ευρωπαϊκές και οι ασιατικές αγορές συνέχισαν να ενισχύονται σήμερα, μετά τα σημαντικά κέρδη της Δευτέρας.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,4% υψηλότερα, ο DAX 0,3%, ενώ ο CAC 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v