Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση στη Wall Street

Ηπια κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές στη Wall Street μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις. Στήριξη από τις πωλήσεις Αυγούστου του λιανεμπορίου, σταθεροποίηση «δείχνουν» οι στατιστικές ανακοινώσεις. Μικρή πτώση ευρωαγορών.

Ηπια κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ανατρέποντας την τετραήμερη πτωτική πορεία.

Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα αρκετών αλυσίδων λιανεμπορίου, μεταξύ των οποίων η Costco Wholesale και η Gap, καθώς και η μικτή στατιστική εικόνα της ημέρας, προσφέρουν στήριξη στην επενδυτική ψυχολογία.

Μετά από μεταβλητότητα στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, που ανακοινώθηκαν τα στατιστικά μεγέθη, ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει άνοδο 0,32% στις 9.310 μονάδες, ο S&P 0,37% στις 998 μονάδες, ο Nasdaq 0,38% στις 1.974 μονάδες.

Την μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η μετοχή της Costco στον S&P 500, που αντιδρά με άνοδο 9% στην ανακοίνωση των πωλήσεων Αυγούστου.

Η μετοχή της Gap κερδίζει 7,2%.

Θετική αντίδραση εμφανίζει και ο τραπεζικός κλάδος με την Bank of America να ενισχύεται 3,6%.

Η εύρωστη ανάκαμψη 4,8% στο χρηματιστήριο της Σαγκάης βελτίωσε από νωρίς την επενδυτική ψυχολογία στα διεθνή χρηματιστήρια, που κινήθηκαν με επιφυλακτική άνοδο.

Από το στατιστικό μέτωπο οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν ελαφρώς την περασμένη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά αποδείχθηκαν λίγο υψηλότερες των αναμενόμενων.

Ο δείκτης υπηρεσιών ISM Αυγούστου παρέμεινε σε επίπεδα συρρίκνωσης αλλά ο επιμέρους δείκτης δραστηριότητας ανήλθε άνω του 50.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δήλωσε ότι η ανάκαμψη από την παγκόσμια ύφεση ίσως εκδηλωθεί νωρίτερα απ’όσο αναμενόταν μέχρι πριν λίγους μήνες.

Λίγη ώρα αργότερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κράτησε σταθερό το βασικό επιτόκιο στο 1% και ο διοικητής J. C. Trichet διασκέδασε τους φόβους απόσυρσης της πολιτικής ρευστότητας προς τις τράπεζες στο βραχυπρόθεσμο μέλλον.

Από το μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, η βραζιλιάνικη JBS SA φημολογείται ότι θα εξαγοράσει την Pilgrim's Pride του Τέξας, ενώ η ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία Dainippon Sumitomo πρόσφερε 2,6 δισ. δολ. για την Sepracor. Επίσης, η Quanta Services ανακοίνωσε ότι θα εξαγορά την ενεργειακή Price Gregory Services.

Συνεδριάσεις με μικτά πρόσημα επικράτησαν στις ευρωαγορές, και ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,43%, ο DAX 0,35%, ενώ ο CAC 0,55% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v